ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλαδικές: 26 εξεταστικά στη Μαγνησία

πανελλαδικές-26-εξεταστικά-στη-μαγνησί-895566

Ενα επιπλέον εξεταστικό κέντρο, σε σχέση με πέρυσι, θα λειτουργήσει φέτος στη Μαγνησία για τις ανάγκες υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων, μετά από αίτημα που υπέβαλε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού.

Πρόκειται για το ΕΠΑΛ Αλμυρού, το οποίο είχαν ζητήσει να λειτουργήσει ως εξεταστικό κέντρο τόσο ο σύλλογος καθηγητών του σχολείου, όσο και ο σύλλογος γονέων των μαθητών του λυκείου, οι οποίοι προέρχονται από τα γύρω χωριά και θα έπρεπε σε διαφορετική περίπτωση να διανύουν μεγάλες αποστάσεις μέχρι τον Βόλο για να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Το αίτημα εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και πλέον στον νομό θα λειτουργήσουν συνολικά 26 εξεταστικά κέντρα, 22 σε Γενικά και τέσσερα σε Επαγγελματικά Λύκεια. Ως εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν τα 1ο, 2ο , 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο ΓΕΛ Βόλου, 1ο και 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, Μουσικό Σχολείο και τα γενικά λύκεια Αγριάς, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Βελεστίνου, Ν. Αγχιάλου, Αλμυρού, Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Σούρπης, Σκιάθου, Σκοπέλου και Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Αλοννήσου και 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και ΕΠΑΛ Αλμυρού.

Ηδη, μετά την απόφαση η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας έχει στείλει προς έγκριση και την κατανομή των σχολείων ανά εξεταστικό κέντρο, προκειμένου οι υποψήφιοι κάθε λυκείου να γνωρίζουν πού θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Από την ερχόμενη εβδομάδα μάλιστα θα αρχίσει η συγκρότηση της κεντρικής επιτροπής εξετάσεων στη Μαγνησία, των λυκειακών επιτροπών, ενώ στο τέλος θα οριστούν και οι επιτηρητές.

Στις πανελλαδικές εξετάσεις θα λάβουν μέρος συνολικά 1.757 υποψήφιοι από τη Μαγνησία. Από το σύνολο των υποψηφίων οι 1.319 προέρχονται από τα γενικά λύκεια, εκ των οποίων οι 1.113 τελειόφοιτοι και οι 206 απόφοιτοι. Επιπλέον 438 θα είναι οι υποψήφιοι των επαγγελματικών λυκείων, εκ των οποίων οι 347 τελειόφοιτοι και οι 91 απόφοιτοι.

Ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων συγκεντρώνεται στην κατεύθυνση οικονομίας – πληροφορικής με 386 άτομα, ακολουθεί η κατεύθυνση ανθρωπιστικών σπουδών με 341 υποψηφίους, η κατεύθυνση θετικών – τεχνολογικών σπουδών με 332 υποψηφίους και η κατεύθυνση θετικών σπουδών – υγείας με 249 υποψηφίους. Σημειώνεται επίσης ότι 11 υποψήφιοι θα εξεταστούν για τα μουσικά τμήματα. Από το σύνολο των υποψηφίων, 10 άτομα των ΓΕΛ και 18 άτομα των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν προφορικά, στο ειδικό εξεταστικό κέντρο που θα λειτουργήσει και φέτος στον Βόλο και συγκεκριμένα, στους χώρους του βαθμολογικού κέντρου.

Η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων θα ανοίξει την Πέμπτη 2 Ιουνίου με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στο μάθημα των νέων ελληνικών.

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα αρχίσουν τις πανελλαδικές την Παρασκευή 3 Ιουνίου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας γενικής παιδείας.

Εγγραφα ετοιμότητας στις υπηρεσίες

Από χθες υπηρεσίες του νομού παραλαμβάνουν έγγραφα της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, με τα οποία τους ζητείται… ετοιμότητα ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων.

Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Δήμοι καλούνται τις ημέρες των εξετάσεων να «παγώσουν» τυχόν προγραμματισμένα δημόσια έργα γύρω από τα εξεταστικά κέντρα, προκειμένου να μην προκαλείται όχληση στους υποψηφίους την ώρα της εξέτασης. ΔΕΗ και ΟΤΕ καλούνται να είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων στα δίκτυά τους, ενώ επί ποδός καλούνται να βρίσκονται ΕΚΑΒ και νοσοκομείο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ζητείται τέλος ετοιμότητα για τη συνδρομή και της Αστυνομίας, αν κριθεί αναγκαίο. Σημειώνεται ότι σε περιπτώσεις που σημειωθεί βλάβη στο σύστημα μετάδοσης θεμάτων των πανελλαδικών, αυτά παραλαμβάνονται από εκπαιδευτικούς και μεταφέρονται στα εξεταστικά κέντρα συνοδεία Αστυνομίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου