ΤΟΠΙΚΑ

Ενδέκατο Μαθητικό Φεστιβάλ στον Βόλο

ενδέκατο-μαθητικό-φεστιβάλ-στον-βόλο-895576

Εξ αποστάσεως θα διοργανωθεί φέτος το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, στο οποίο θα συμμετέχουν μαθητές και από τον Βόλο. Το φεστιβάλ θα αρχίσει αύριο Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί μεθαύριο Παρασκευή 13 Μαΐου.

Το Φεστιβάλ στον Βόλο διοργανώνεται από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Θεσσαλίας με την επιμέλεια του συντονιστή Εκπαιδευτικού Εργου Πληροφορικής δρ. Αλέξανδρου Καπανιάρη και της οργανωτικής επιτροπής. Εξαιρετικά σημαντική είναι η στήριξη των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Το φεστιβάλ έχει, και για το σχολικό έτος 2021-2022, την υποστήριξη και έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υποστηρίζεται από συλλόγους και ενώσεις πληροφορικής, καθώς και τοπικούς φορείς (Δήμους, Περιφερειακές Ενότητες, κ.τ.λ.).

Στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστούν εξ αποστάσεως (μέσω webex) έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων των Δημοτικών και Γυμνασίων και στη Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων των ΕΠΑΛ. Επιπλέον, κάποια από τα έργα ήταν δυνατό να συμπεριληφθούν εφόσον δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο κάποιας σχολικής δραστηριότητας (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας, κ.ά.) ή στο πλαίσιο κάποιου διαθεματικού ή διεπιστημονικού σχεδίου συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της πληροφορικής και άλλων μαθημάτων. Σημειώνεται ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή.

Τα σχολεία που συμμετέχουν από τη Μαγνησία είναι: 11 Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 24ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 3ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο Αγιος Ιωσήφ Βόλου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 18o Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 4ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας «Παναγιώτης Κατσιρέλος», 13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 1o Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας Βόλου, 2o Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου, Γυμνάσιο Βελεστίνου, 2o Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βόλου, 1o Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, 1o ΕΠΑΛ Βόλου.

Μεθαύριο Παρασκευή 13 Μαΐου για μία ώρα από τις 11 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, θα υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης των σχολείων με όλες τις πόλεις που διοργανώνουν Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας για να παρακολουθήσουν επιλεγμένες παρουσιάσεις από όλη την Ελλάδα. Για τον κόμβο του Βόλου θα παρουσιάσει σχετική εργασία το 2o Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βόλου – με το έργο «RoboDrone22».

Το Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (κόμβος Βόλου) θα αρχίσει αύριο Πέμπτη, από 09:00 έως 13:00 οπότε και θα παρουσιαστούν έργα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εξ αποστάσεως μέσω της διεύθυνσης: https://minedu-primary2.webex.com/meet/gzabetoglou. Μεθαύριο Παρασκευή, από 09:00 έως 13:00 θα παρουσιαστούν έργα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια – Λύκεια και ΕΠΑΛ) εξ αποστάσεως μέσω της διεύθυνσης: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/kapaniaris.

Επιπρόσθετα οι σχολικές μονάδες μπορούν να συμμετέχουν με δικό τους προγραμματισμό στα παράλληλα εργαστήρια που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα κεντρικά από το 11ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

Αύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι θα γίνει διαδικτυακό διαδραστικό εργαστήριο με θέμα «Ο GDPR και οι 40 κλέφτες»: Ιδιωτικότητα και προσωπικά δεδομένα στην ψηφιακή εποχή» και μεθαύριο Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, το εργαστήριο θα έχει θέμα «30 παράξενες ιστορίες από την Επιστήμη των Υπολογιστών» και «Δύο ομιλίες για την Επιστήμη των Υπολογιστών».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου