ΤΟΠΙΚΑ

Μεϊκόπουλος: «Να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος για τη δασοπροστασία της Σκοπέλου»

μεϊκόπουλος-να-μη-χαθεί-πολύτιμος-χρ-895588

Να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και να ενταχθεί άμεσα στο πρόγραμμα Antinero, που υλοποιεί το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τον προληπτικό καθαρισμό δασικών εκτάσεων σε πλήθος περιοχών, μεταξύ αυτών και στο νησί της Σκοπέλου, ζητεί ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Το πρόγραμμα προβλέπει πρόσθετη χρηματοδότηση για τη δασοπροστασία του νησιού που έχει μεγάλο δασικό οδικό δίκτυο και τα χρήματα που έχει πάρει για καθαρισμούς δεν ξεπερνούν τα 43.300 ευρώ, όταν το 80% της επιφάνειας του νησιού καλύπτεται από πράσινο.

Σε ερώτηση που κατέθεσε, το Υπουργείο στην επίσημη απάντησή του αναφέρει ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας υλοποιείται σχετικό πρόγραμμα. Η χρηματοδότηση, όπως έσπευσαν να ανακοινώσουν τοπικοί βουλευτές της συμπολίτευσης, φτάνει μόλις το ποσό των 33.000 ευρώ, για ένα νησί κατάφυτο το 80% της επιφάνειας του οποίου καλύπτεται από πεύκα.

«Σε κάθε περίπτωση» αναφέρει ο κ. Μεϊκόπουλος «βρισκόμαστε σχεδόν στα μέσα Μαΐου, η αντιπυρική περίοδος είναι σε ισχύ εδώ και μέρες και στη Σκόπελο δεν έχει ακόμα ξεκινήσει καμία εργασία δασοπροστασίας, με τα αρμόδια κλιμάκια των υπουργείων να παραμένουν άφαντα.

Τα τραγικά γεγονότα του περσινού καλοκαιριού στην Εύβοια, η εκτεταμένη περιβαλλοντική καταστροφή που προκλήθηκε και κατέδειξε με τον πιο ηχηρό τρόπο την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού στις δράσεις πρόληψης, θα έπρεπε να έχει «διδάξει» καλύτερα την κυβέρνηση.

Επειδή έχει αποδεχθεί ότι οι δράσεις πρόληψης και ο έγκαιρος καθαρισμός των δασικών εκτάσεων είναι το αποτελεσματικότερο μέσο για την προστασία δασών και περιουσιών, αναμένουμε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος για ένα καλοκαίρι ασφαλές για τους πολίτες και το περιβάλλον της Σκοπέλου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου