Βραβείο στη μητέρα της καρδιάς Judith Parker

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-11, 12:25:36
Από τη βράβευση της Judith Parker στη διάρκεια εκδήλωσης ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας
Βραβείο στη μητέρα της καρδιάς Judith Parker

Στο πρόσωπο της Judith Parker, της μητέρας της καρδιάς, που έγινε πρότυπο, όταν υιοθέτησε την κορούλα της, που πάσχει από μεσογειακή αναιμία και τη μεγάλωσε μόνη της, τιμήθηκαν ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας οι μητέρες των θαλασσαιμικών πασχόντων, σε μία εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που είχε προγραμματισθεί από τον Σύλλογο Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας, που συνέπεσε με τη Γιορτή της Μητέρας, την περασμένη Κυριακή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, στο «Αίθριο» στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία) και την άμεση εξάρτησή της από την εθελοντική προσφορά αίματος. Επιπρόσθετα ήταν μια ημέρα γιορτής, χαράς και τιμής για τη μητέρα του θαλασσαιμικού πάσχοντα, αλλά και τη θαλασσαιμική μητέρα.

Οι εισηγήσεις των ομιλητριών είχαν έντονο ενδιαφέρον. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή, που τιμήθηκε η Judith Parker, στο πρόσωπο της οποίας τιμήθηκαν οι μητέρες των θαλασσαιμικών πασχόντων.

Η Τένια Μακρή καθήλωσε με τον λόγο της όλους τους παρευρισκόμενους.

Η πρόεδρος Δέσποινα Λουκάκη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου επιθυμούν να εκφράσουν τις ειλικρινείς τους ευχαριστίες σε όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίου ο αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Οικονόμου, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. και βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, η τέως υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο υποδιοικητής του Γ.Ν. Βόλου Σταύρος Μπαμπούνης, ο διευθυντής της Αιμοδοσίας Στυλιανός Λαφιωνιάτης, η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Κατερίνα Χαρανά, η προϊσταμένη Μάγδα Σελαμανίδου και το νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας Λίτσα Πάτρα και Δήμητρα Νικολακάκου, ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Αλληλεγγύη» Ιγνάτιος Γελαγώτης κ.ά.

Τέλος, την εκδήλωση χαιρέτισε με επιστολή, που απέστειλε, η τ. υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου και οι βουλευτές Ν. Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης και Κωνσταντίνος Μαραβέγιας μέσω των εκπροσώπων τους, Ολγας Καπογεώργου και Κωνσταντίνου Καλλιμόπουλου αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=