ΤΟΠΙΚΑ

Τρίτη δόση για 106.000 πολίτες

τρίτη-δόση-για-106-000-πολίτες-895600

Η γενικότερη χαλάρωση μετά την άρση των μέτρων και τη μη υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικών εμβολιασμού έχει σοβαρές επιπτώσεις στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος «Ελευθερία» κατά του κορονοϊού.

Η μείωση των κρουσμάτων «φρενάρει» τα ραντεβού, που είναι πλέον ελάχιστα σε καθημερινή βάση στα εμβολιαστικά κέντρα, σαν ο κορονοϊός να εξαφανίστηκε ως διά μαγείας και δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος μόλυνσης ή επαναμόλυνσης.

Τα στατιστικά στοιχεία από την Πολιτική Προστασία αναφορικά με τη Μαγνησία επιβεβαιώνουν το «φρένο», καθώς η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού στον νομό έχει καθηλωθεί στο 65%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι προχθές πραγματοποιήθηκαν σε όλον τον νομό 158 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 152 αφορούσαν στην τρίτη, αναμνηστική δόση, δηλαδή, τα υπόλοιπα έξι ραντεβού ήταν μόνο για πρώτη και δεύτερη δόση.

Στη Μαγνησία οι πλήρως εμβολιασμένοι, δηλαδή εκείνοι που έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση, ξεπερνούν τις 106.000. Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας έχουν ολοκληρώσει και την τρίτη δόση 99.745 άτομα, ενώ στις Β. Σποράδες 7.074.

Επίσης, με την πρώτη δόση σε Μαγνησία και Β. Σποράδες έχουν εμβολιαστεί 145.117 πολίτες, ενώ με τις δύο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 140.201.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 100 νέα κρούσματα, τα 13 εκ των οποίων εντοπίζονται στις Βόρειες Σποράδες. Πρόκειται για σημαντική άνοδο συγκριτικά με την προηγούμενη μέρα. Προχθές Δευτέρα είχαν ανακοινωθεί συνολικά 34 μολύνσεις.

Eπιπλέον 18 θετικά κρούσματα ανιχνεύτηκαν στα χθεσινά rapid test.

Πρέπει να προσέξουν οι άνω των 60

Στο νοσοκομείο Βόλου οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό βρίσκονται σε ύφεση. Στις κλινικές κορονοϊού νοσηλεύονται 20 άτομα, δύο εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας covid.

Oι γιατροί επιμένουν ότι χρειάζεται προσοχή και πως δεν ήρθε ακόμη η ώρα λήξης του γενικού συναγερμού, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψει πρόβλημα.

Εκείνοι που θεωρείται ότι είναι οι πλέον ευάλωτοι είναι οι άνω των 60 χρόνων, ειδικά αν δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

«Μπορεί να μην παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα όταν μολύνονται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αμελήσουν τον εμβολιασμό. Εχουμε εξαρχής επισημάνει πως το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος να «θωρακιστούμε» απέναντι στις μεταλλάξεις του κορονοϊού. Οταν ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι μολύνονται, διότι η ανοσία δεν κινείται πάντα στα ίδια επίπεδα, φανταστείτε πόσο ευάλωτοι είναι εκείνοι που δεν έχουν εμβολιαστεί», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο επικεφαλής διαχείρισης της πανδημίας στο Αχιλλοπούλειο Χαράλαμπος Μάνδρος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου