Βάρος στην πρόληψη για την αποφυγή πυρκαγιών

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-11, 12:05:22
Βάρος στην πρόληψη για την αποφυγή πυρκαγιών

Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε μία ακόμη, η Τρίτη κατά σειρά, ειδική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

Σκοπός της τρίτης ειδικής συνεδρίασης ήταν να εξεταστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την αντιπυρική περίοδο, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να καταθέτουν τις απόψεις τους και να ενημερώνουν για τις ενέργειες και τις δράσεις τους σχετικά με την αναγγελία πυρκαγιάς και την άμεση κινητοποίηση.

Οπως τονίστηκε από όλους, απαιτούνται συντονισμός και αλληλοενημέρωση μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων στον τομέα της πρόληψης, αλλά και σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Εγινε επίσης αναλυτική αναφορά στις αρμοδιότητες της κάθε υπηρεσίας και υπογραμμίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της δασικής υπηρεσίας, η οποία μόλις ενημερωθεί για ξέσπασμα δασικής πυρκαγιάς, που έχει κριθεί από την αντίστοιχη Πυροσβεστική Υπηρεσία ως κρίσιμο περιστατικό, αμέσως θα πρέπει να συνδράμει επιτόπια με αρμόδιο εκπρόσωπό της, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με το οδικό δασικό δίκτυο, το ανάγλυφο, τη συμπεριφορά της υπάρχουσας δασικής βλάστησης στη φωτιά, τις πιθανές θέσεις όπου μπορούν να διανοιχτούν ζώνες με μηχανικούς τρόπους και με ό,τι άλλο στοιχείο μπορεί να βοηθήσει προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της πυρκαγιάς.

Ακόμη επισημάνθηκε ότι οι δήμοι θα πρέπει να έχουν ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των υπηρεσιών τα επιχειρησιακή σχέδια για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών καθώς και το σχέδιο οργανωμένης απομάκρυνσης πληθυσμού τους.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
1
=