ΤΟΠΙΚΑ

Εθελοντική αιμοδοσία από σχολεία

εθελοντική-αιμοδοσία-από-σχολεία-895658

Την Τρίτη 17 Μαΐου από τις 9 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι στον αύλειο χώρο του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και του 4ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου.

Η αιμοδοσία συνδιοργανώνεται από τους συλλόγους προσωπικού ΕΕΕΕΚ Βόλου και 4ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων και τον Σύλλογο Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Βόλου.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφανίζεται μεγάλη έλλειψη σε αίμα στο Νοσοκομείο Βόλου και στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε να καλέσουμε όλους τους συμπολίτες μας, που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, να συμμετάσχουν δίνοντας απλά λίγο από τον χρόνο τους. Η Αιμοδοσία Βόλου καλεί διαρκώς τους πολίτες να αιμοδοτούν και να μην αφήνουν τον φόβο να υπερνικήσει την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό και διαβεβαιώνει για την πιστή τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας σε όλες τις διαδικασίες» αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο σχολείων.

Για διευκόλυνση της όλης διαδικασίας και τη διασφάλιση της προσέλευσης θα είναι σημαντικό να δηλωθεί, αν είναι εφικτό, η πρόθεση συμμετοχής στην εθελοντική αιμοδοσία στο τηλέφωνο του σχολείου 2421081961 (Γκαγκανιάρα Αγγελική – Γρηγορίου Φωτεινή).

«Θέλουμε να ελπίζουμε πως με τη συμμετοχή όλων μας θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας! Για όλους εμάς μία αιμοδοσία είναι μόνο 30’ από τον χρόνο μας, αλλά για κάποιον συνάνθρωπό μας είναι θέμα ζωής», τονίζουν τα δύο σχολεία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου