ΤΟΠΙΚΑ

Υπόγειο γκαράζ στην Πορταριά

υπόγειο-γκαράζ-στην-πορταριά-313825

Με Σύμβαση Παραχώρησης σε ιδιώτη

Στη σύνταξη των όρων της Σύμβασης Παραχώρησης σε ιδιώτηγια την κατασκευή και εκμετάλλευση των υπόγειων χώρων στάθμευσης στη Δημοτική Ενότητα Πορταριάς, προχωρά η Διεύθυνση ΤεχνικώνΥπηρεσιών του Δήμου Βόλου.

Είναι ένα έργο το οποίο είχε προετοιμάσει ο πρώην Δήμος Πορταριάς και το οποίο έχει εντάξει στο φετινό Πρόγραμμα Έργων ο ενιαίος Δήμος Βόλου. Όπως τονίζει ο πρώην Δήμαρχος Πορταριάς και νυν δημοτικός σύμβουλος Βόλου Βασίλης Κοντορίζος επί των ημερών του είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την κατασκευή διώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης στους δύο υπαίθριους χώρους στάθμευσης που βρίσκονται πάνω από την κεντρική πλατεία του χωριού.

Πρόκειται για δύοχώρους που έχουν συνολικό εμβαδόν6,5 στρέμματα και από την προεργασία που είχε γίνει η εκτίμηση ήταν ότι θα μπορούσε να είναι επιχειρηματικά βιώσιμο ένας διώροφος υπόγειος χώρος στάθμευσης συνολικής χωρητικότητας 250 Ι.Χ αυτοκινήτων.

Ο πρώην Δήμαρχος Πορταριάς σημειώνει ακόμη ότι η προκήρυξη που θα βγει στον «αέρα» από το Δήμο Βόλου θα έχει αποτέλεσμα, αν οι όροι παραχώρησης που θα τεθούν δεν είναι υπερβολικοί για τους ιδιώτες, κάτω από τη σημερινή δυσμενή οικονομική συγκυρία.

Ο νέος χώρος στάθμευσης, σύμφωνα με τον κ. Κοντορίζο, όταν κατασκευαστεί θα λύσει σημαντικά το κυκλοφοριακό της Πορταριάς, που «υποφέρει» από τα παρανόμως σταθμευμένα,δεξιά και αριστερά του δρόμου Βόλου – Ζαγοράς, αυτοκίνητα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να είναι προβληματική και επισφαλής η κίνηση των βαρέων οχημάτων και ιδιαίτερα των φορτηγών αυτοκινήτων του Συνεταιρισμού Ζαγοράς που διασχίζουν κατά δεκάδες καθημερινά το συγκεκριμένο δρόμο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου