ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς γιατρό 5 ημέρες στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς

χωρίς-γιατρό-5-ημέρες-στο-κέντρο-υγείας-314033

Ενώ το αντιδραστήριο «μετακόμισε» λόγω έλλειψης μικροβιολόγου

Αναστάτωση επικρατεί στην περιοχή του Ανατολικού Πηλίου καθώς το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς εξαιτίας έλλειψης ιατρικού προσωπικού και της αλλαγής του εφημεριακού προγράμματος μένει για τον μήνα Απρίλιο χωρίς γιατρό εφημερίας για πέντε ημέρες, ενώ τον Μάιο τα κενά αυξάνονται κατά δύο. Την ίδια στιγμή το αντιδραστήριο όπου γίνονταν οι μικροβιολογικές εξετάσεις, όποτε υπήρχε γιατρός, «μετακόμισε» από το Κέντρο Υγείας με πιθανό προορισμό το Νοσοκομείο Βόλου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Στο πόδι… βρίσκονται οι κάτοικοι του Πηλίου μιας και το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς δέχεται ακόμη μία φορά υποβάθμιση.

Εδώ και χρόνια δεν υπάρχει παιδίατρος αλλά ούτε και μικροβιολόγος, ενώ το τελευταίο διάστημα η έλλειψη αγροτικών ιατρών αποτέλεσε την αιτία για το προσωρινό «σφράγισμα» των περιφερειακών ιατρείων σε Κισσό και Τσαγκαράδα.

Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση της παροχής υγείας στην περιοχή τους, τονίζοντας πως σε μία τόσο δύσκολη περίοδο για όλους η ιατρική περίθαλψη είναι ζωτικής σημασίας και όταν αυτή λείπει τότε δημιουργούνται πλείστα προβλήματα.

Όλα αυτά τα χρόνια οι κάτοικοι που αναζητούσαν παιδίατρο ή μικροβιολόγο έπρεπε να μετακινηθούν στο Βόλο είτε στο Νοσοκομείο ή σε κάποιο ιδιωτικό ιατρείο, καταβάλλοντας ένα σημαντικό ποσό για τα έξοδά τους.

Όμως δεν έφταναν όλα τα παραπάνω προβλήματα, ήρθε να προστεθεί και η περικοπή των εφημεριών των υπαρχόντων γιατρών. Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας κ. Νέλλη Χονδρογιάννη το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς καλείται να λειτουργήσει με τέσσερις ιατρούς.

Ωστόσο εξαιτίας της αλλαγής του εφημεριακού προγράμματος από την Διοίκηση του Νοσοκομείου το πρόγραμμα δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ημέρες του μήνα, με αποτέλεσμα τον Απρίλιο να μένουν πέντε ημέρες κενές χωρίς γιατρό από τις 3 το μεσημέρι μέχρι την επόμενη ημέρα το πρωί, ενώ τον Μάιο οι κενές ημέρες θα είναι επτά.

«Την Τρίτη μετά το Πάσχα δεν εφημέρευε γιατρός, ενώ εάν κάποιος χρειαστεί βοήθεια σήμερα από το μεσημέρι κι έπειτα δεν θα βρει γιατρό στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη μιας και καταγράφονται εφημεριακά κενά σε ένα Κέντρο Υγείας που εξυπηρετεί μία μεγάλη και δύσβατη περιοχή. Μπορεί και τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας να αντιμετωπίζουν προβλήματα, όμως μόνο στη Ζαγορά υπάρχουν εφημεριακά κενά» υπογράμμισε η κ. Χρονδρογιάννη.

Η ίδια σημείωσε πως το νοσηλευτικό προσωπικό και ο οδηγός βρίσκονται κανονικά στα πόστα τους, όμως δεν έχουν την κάλυψη γιατρού για να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά.

Εκτός από το τεράστιο αυτό πρόβλημα, οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς ήρθαν αντιμέτωποι με ένα περιστατικό που τους προκάλεσε μεγάλη εντύπωση και αναστάτωση.

Άνθρωποι της εταιρίας που υποστηρίζει το αντιδραστήριο, το μηχάνημα δηλαδή που είναι απαραίτητο για τις μικροβιολογικές εξετάσεις, το «μετακόμισαν» πιθανώς, όπως σχολιάστηκε από εργαζομένους, για το Νοσοκομείο Βόλου, καθώς εξαιτίας έλλειψης μικροβιολόγου αυτό δεν χρησιμοποιούνταν.

«Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για ακόμη μία φορά πλήττεται. Δεν είναι δυνατόν ολόκληρες περιοχές να μένουν χωρίς γιατρούς και οι κάτοικοι της υπαίθρου να είναι αναγκασμένοι να ταλαιπωρούνται για το βασικό τους δικαίωμα στην περίθαλψη» σχολίασε τέλος η κ. Χονδρογιάννη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου