ΤΟΠΙΚΑ

Ημερίδα για καθηγητές και μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

ημερίδα-για-καθηγητές-και-μαθητές-δευ-904849

Hμερίδα με τίτλο «Καινοτόμα Σκέψη για τη Βιωσιμότητα» διοργανώνουν το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας και η ομάδα Δημιουργικών Τεχνολογιών Μάθησης του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, την Πέμπτη 5 Μαΐου από τις 11.00 μέχρι τις 13.00. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 10.30 το πρωί. Η ημερίδα απευθύνεται σε διδάσκοντες και μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το ακροατήριο θα συμμετέχει σε βιωματικές δραστηριότητες που εφαρμόζουν στην πράξη τη σχεδιαστική σκέψη, μια βαθιά ανθρωποκεντρική μεθοδολογία που στοχεύει στο σχεδιασμό καινοτόμων λύσεων σε σύγχρονες προκλήσεις μέσα από διαδικασίες ενσυναίσθησης, διερεύνησης των πραγματικών παραμέτρων ενός προβλήματος, επαναορισμού του προβλήματος, ιδεασμού, σχεδιασμού πρωτοτύπων, και αξιολόγησης λύσεων.

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του ερευνητικού σχεδίου DT4S που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εκτός από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο έργο συμμετέχουν εκπαιδευτικοί οργανισμοί από την Εσθονία, Ρουμανία, την Πορτογαλία, και Τουρκία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου