ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγε το πρώτο κύμα των αδειούχων…

εφυγε-το-πρώτο-κύμα-των-αδειούχων-851206

Οι πρώτες άδειες του Ιουλίου μπορεί να ξεκίνησαν, ωστόσο οι τουρίστες που έρχονται στο Βόλο και γενικότερα στη Μαγνησία δεν ξεπερνούν τα περσινά δεδομένα. Λίγο η οικονομική δυσχέρεια των Ελλήνων, λίγο οι φωτιές του Πηλίου και της Σκιάθου, έχουν ανησυχήσει τους εκτός Βόλου τουρίστες, οι οποίοι παραμένουν επιφυλακτικοί σε επίσκεψή τους στην περιοχή μας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού κ. Κώστα Λεβέντη, ιδιαίτερα στη Σκιάθο σημειώθηκαν αρκετές ακυρώσεις την περίοδο που διανύουμε. “Τα μέσα ενημέρωσης μας έκαναν ζημιά με το πώς παρουσίασαν το θέμα των πυρκαγιών και τώρα τρέχουμε να προλάβουμε”, σημειώνει ο κ. Λεβέντης, ο οποίος κάνει λόγο για σχετική πληρότητα των ξενοδοχείων του νομού, χωρίς όμως να ξεπερνά τα περσινά δεδομένα.
Από την πλευρά του Υπεραστικού ΚΤΕΛ ωστόσο φαίνεται να υπάρχει αυξημένη κίνηση δρομολογίων κυρίως από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη. “Έχουμε τουλάχιστον 5 περισσότερα δρομολόγια από Αθήνα και 3 από Θεσσαλονίκη. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν, όπως είναι λογικό, τα νησιά των Σποράδων, ενώ βέβαια δεν είναι και λίγοι αυτοί που προτιμούν τα δρομολόγια του Πηλίου”, όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Κολυνδρίνης.
Αυξημένα παρουσιάζονται τα δρομολόγια προς Άφησο και Αη Γιάννη, όπου τα δρομολόγια γίνονται με πληρότητα 100%. Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ δηλώνει αισιόδοξος και για τη συνέχεια του καλοκαιριού. “Ο κόσμος θα συνεχίσει να έρχεται στην περιοχή μας και κατά τη διάρκεια του μήνα, αλλά και την περίοδο του Αυγούστου, ενώ όπου χρειάζεται αυξάνουμε τα δρομολόγια”, καταλήγει.
Από την άλλη πλευρά οι επισκέπτες που προτιμούν την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία μάλλον δεν είναι περισσότεροι. Σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό πράκτορα κ. Νίκο Βισβίκη οι περισσότεροι τουρίστες έρχονται μόνο για Σαββατοκύριακο. “Υπάρχει φυσιολογική κίνηση προς τα νησιά των Σποράδων αλλά κυρίως μόνο για Σαββατοκύριακο. Το ίδιο ισχύει και για το Πήλιο” τονίζει.
Οι Βολιώτες ωστόσο μάλλον ταξιδεύουν περισσότερο, κάτι που αρχίζει να φαίνεται σιγά σιγά και στους δρόμους της πόλης, οι οποίοι σταθερά αλλά αργά αδειάζουν… “ Οι Βολιώτες προτιμούν κυρίως ταξιδάκια στην Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, όπως Σαντορίνη, Μύκονο και Πάρο και λιγότερο την Κρήτη ή την Ρόδο λόγω ακριβότερων εισιτηρίων. Από εξωτερικό προτιμούν τη Ρώμη, το Παρίσι και την Πράγα”.
Εκτός από τις παραπάνω ευρωπαϊκές πόλεις όμως οι συντοπίτες μας προτιμούν εξίσου μαγευτικά ταξίδια στη μακρινή Ρωσία καθώς και τη Σκανδιναβία.
Στο λιμάνι του Βόλου η κίνηση ήταν αρκετά αυξημένη, ενώ όπως όλα δείχνουν αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, όταν θα αρχίσουν και επίσημα οι πρώτες “μεγάλες” άδειες του καλοκαιριού. Πολλοί πάντως είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι οι κάτοικοι του Βόλου θα στηρίξουν περισσότερο φέτος τους εγχώριους προορισμούς, όπως οι Σποράδες και το Πήλιο, όχι μόνο λόγω οικονομικών δυσκολιών αλλά και σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των πυρόπληκτων περιοχών…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου