ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Με νόημα
Μία διαφορετική προσέγγιση από τους συναδέλφους του έκανε ο Δήμαρχος Μουρεσίου κ. Κ. Λεβέντης, ο οποίος στη χθεσινή διευρυμένη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ τόνισε με νόημα: “Παλιότερα τη φωτιά την έσβηναν χωρίς μέσα οι δημότες με το που άκουγαν την καμπάνα να χτυπάει. Σήμερα η κοινωνία είναι πλέον του καναπέ και αρκείται να παρακολουθεί τις πυρκαγιές από την τηλεόραση”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης. Επισήμανση σωστή και με νόημα.
Β.Κ

Υπέρ της επένδυσης
Τη στήριξη της Ροδούλας ζήτησαν οι επιχειρηματίες του ξένου Ομίλου που ενδιαφέρονται να δρομολογήσουν στο Βόλο υδροπλάνα που θα συνδέσουν τη νησιώτικη αλλά και ηπειρωτική Μαγνησία με Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Η βουλευτής Μαγνησίας είναι θετική σε αυτό το ενδεχόμενο και μάλιστα, ως βουλευτής αρμόδια στο Συντονιστικό παλαιότερα για τις Μεταφορές και τη Ναυτιλία, είχε επεξεργαστεί το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και έχει κάνει συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς Κεφαλογιάννη και Λιάπη για το θέμα.
Η επένδυση βέβαια προβλέπεται να προχωρήσει σύντομα και εφόσον τα αρμόδια υπουργεία κινηθούν χωρίς τη γνωστή γραφειοκρατία…
Β.Κ

Γκρίνιες
Για μία ακόμη φορά αρκετοί δήμαρχοι στην ΤΕΔΚ ζήτησαν ισότιμη μεταχείριση από την ΕΚΠΟΛ. Ετσι οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται και περιλαμβάνονται στην αντίστοιχη προγραμματική μεταξύ των δύο πλευρών να απευθύνονται σε όλους τους Δήμους.
“Εμείς δεν περιλαμβανόμαστε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, δήλωσε η δήμαρχος Ζαγοράς Αφροδίτη Μανίνη, ενώ ρόλο πυροσβεστικό ανέλαβε ο πρόεδρος κ. Απ. Αρέθας, μόλις είδε ότι “σηκώνονταν κύμα αντιδράσεων” και από άλλους ΟΤΑ, εξηγώντας ότι το κόστος των εκδηλώσεων το καλύπτει η ΕΚΠΟΛ, άρα έχει και την πρωτοβουλία των επιλογών.
Β.Κ

Ετοιμο το μπουρλότο
Η ΔΕΣΕ αποφάσισε να κλαδέψει κατά μήκος του οδικού κυκλώματος Πηλίου τα δένδρα, όχι φυσικά για λόγους πυροπροστασίας και περιποίησης του δασικού πλούτου αλλά για λόγους διευκόλυνσης της κυκλοφορίας και αύξησης της ορατότητας. Όμως έμειναν και τα υπόλοιπα και άκρως επικίνδυνα. Πιο συγκεκριμένα, στο σημείο που ενώνεται ο δρόμος της Άλλης Μεριάς με το οδικό κύκλωμα Πηλίου και στη φουρκέτα (στροφή) κοντά στο Προφήτη Ηλία έχουν μείνει σωροί κλαδιών και πευκοβελόνων! Ένα αποτσίγαρο ή μια σπίθα αρκεί να προκαλέσει την καταστροφή. Μπουρλότο σκέτο δηλαδή.
Χ.Μ.

Τον έγραψε κανονικά
Εθελοντής και μάλιστα συνειδητοποιημένος τηλεφώνησε την Πέμπτη για να ενημερώσει τον πολιτικό προϊστάμενο γειτονικού Δήμου σχετικά με διαρροή του δικτύου ύδρευσης που εντόπισε. Δεν χρειάζεται ασφαλώς να επιχειρηματολογήσω για το πολύτιμο αγαθό σε εποχές λειψυδρίας. Η απάντηση του αρμοδίου ήταν ότι το σημείωσε. Πάντως μέχρι χθες αργά το απόγευμα της Παρασκευής δεν είχε εμφανιστεί κανένα συνεργείο. Φυσικά μεσολαβεί Σαββατοκύριακο και θαύματα δεν περιμένουμε. Από Δευτέρα… δίαιτα στη σπατάλη. Όπως καταλαβαίνετε ο κύριος αρμόδιος όχι απλά το σημείωσε, αλλά τον έγραψε κανονικά τον άνθρωπο…
Χ.Μ.

Αδικαιολόγητος εμπρησμός
Διερρήγνυε τα ιμάτιά του χθες ο Αντιδήμαρχος Αγριάς Μπάμπης Ζάχος ότι ποτέ κατά την διάρκεια του τελευταίου Νομαρχιακού Συμβουλίου δεν αποκάλεσε τους δημοσιογράφους εμπρηστές. «Το μόνο που επισήμανα ήταν ότι σε ορισμένα σημεία στην πυρκαγιά του Νοτίου Πηλίου τα τηλεοπτικά συνεργεία ήταν περισσότερα από όσους συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς», έλεγε χθες ο κύριος Ζάχος. Όποιος πει πάντως ότι είναι ψεύτικη αυτή η διαπίστωση θα τον… βγάλουμε στο παράθυρο.
Χ.Μ.

Το σκέπτονται οι εργαζόμενοι
Δεν έχουν αποφασίσει τελεσίδικα οι εργαζόμενοι του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου, αν την Δευτέρα θα καταφύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους. Από την μια πλευρά δεν θέλουν να κάνουν κακό στον Οργανισμό, από την άλλη βλέπουν έντονα σημάδια κατανόησης από τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Τσαμπρινό, οπότε η σύγκρουση μπορεί να αποφευχθεί.
Χ.Μ.

Πιο βρώμικα στην εξοχή;
Ελεγε χθες στην παρέα του πολιτικός παράγοντας της Νομαρχίας Μαγ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου