ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Ανεκπλήρωτες
υποσχέσεις
Με αφορμή το προχθεσινό απαγορευτικό στον απόπλου των πλοίων από Βόλο για Σποράδες, πολλοί ήταν εκείνοι που θυμήθηκαν τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις των δύο τελευταίων υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας, Ανωμερίτη και Κεφαλογιάννη, για την εφαρμογή και στην περιοχή μας του σύγχρονου συστήματος πρόβλεψης των καιρικών φαινομένων «ΝΗΡΕΑΣ».
Α.Τ.

Οι αναδασώσεις
πέριξ του Βόλου
Με αφορμή τις πρόσφατες φωτιές στο Πήλιο και τη Σκιάθο άρχισε πάλι να αναθερμαίνεται η συζήτηση για την ανάγκη γενικευμένων αναδασώσεων στις πέριξ του Πολεοδομικού Συγκροτήματος δασικές εκτάσεις του Σαρακηνού, του Σωρού και της Γορίτσας.
Ίσως προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να υπάρξει σχετική πρωτοβουλία από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας και το Δήμο Βόλου.
Α.Τ.

Κυκλοφοριακό
κομφούζιο
Δεν υπάρχει κανένα έργο που να μη δημιουργεί έστω και προσωρινά προβλήματα. Ο λόγος για τον εκνευρισμό από το κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες εξαιτίας της έναρξης κατασκευής της νέας γέφυρας στην είσοδο της Αγίας Παρασκευής.
Α.Τ.

Αλλαξαν
τα χρόνια
Εγινε συχνή αναφορά στο όνομα του Βολιώτη Ν. Μάργαρη στο τελευταίο Νομαρχιακό Συμβούλιο Μαγνησίας. Με τη διπλή ιδιότητα του Καθηγητή στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Διευθυντή του περιοδικού «National Geographic» ήταν εύλογο να προκαλέσουν αντιδράσεις οι επισημάνσεις του Βολιώτη περιβαλλοντολόγου για τα ελληνικά δάση με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές. Η πιο σημαντική επισήμανσή του ότι δεν υπάρχουν πλέον άμεσα εμπλεκόμενοι με το δάσος, όπως τα παλιότερα χρόνια, όπως π.χ. οι ρητινοσυλλέκτες, που να επιδεικνύουν ενδιαφέρον για τη φροντίδα και τη φύλαξη των δασικών περιοχών.
Α.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου