ΤΟΠΙΚΑ

Το Ταχυδρομείο στη Ν. Αγχίαλο ανοίγει μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα

το-ταχυδρομείο-στη-ν-αγχίαλο-ανοίγει-μ-8235

Μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, και για λίγες μόνο ώρες, λειτουργεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες το Ταχυδρομείο στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου. Κάτοικοι που κάνουν τις συναλλαγές τους αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ως προς την εξυπηρέτησή τους, ενώ εκφράζουν ανησυχία για πιθανή κατάργηση του γραφείου.

Για το θέμα απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στη διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ., τους υφυπουργούς και βουλευτές Μαγνησίας, ο αντιδήμαρχος Περιφερειακών Ενοτήτων Βόλου Αργύρης Κοπάνας και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αγχιάλου Βάσω Πυργάνη – Παρασκευοπούλου, καταγγέλλοντας τη συρρίκνωση της λειτουργίας του Ταχυδρομείου.

Οπως τονίζουν, «ο περιορισμός της λειτουργίας του Ταχυδρομείου σε μόλις δύο ημέρες την εβδομάδα και για λίγες μόνο ώρες δυσχεραίνει την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Ν. Αγχιάλου και συνιστά υποβάθμιση για την περιοχή που αριθμεί πληθυσμό πάνω από 6.000 κατοίκους, ο οποίος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζεται από τους τουρίστες και τους επισκέπτες».

Σημειώνεται ότι στο Ταχυδρομείο κάτοικοι της περιοχής προχωρούν σε σημαντικές συναλλαγές. Λαμβάνουν συντάξεις, κάνουν πληρωμές ΔΕΚΟ, διεκπεραιώνονται υποθέσεις του δημοσίου, εργόσημα αγροτών και ταχυμεταφορές, ενώ στο κατάστημα στεγάζεται και συνεργαζόμενη τράπεζα που είναι η μοναδική που λειτουργεί στη Ν. Αγχίαλο για την εξυπηρέτηση ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την κ. Πυργάνη – Παρασκευοπούλου το πρόβλημα είναι πιο έντονο για τους κατοίκους μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες για την πληρωμή λογαριασμών και τη λήψη συντάξεων και επιπλέον δεν μπορούν να πληρώνουν ταξί για να μετακινηθούν είτε στον Βόλο είτε στον Αλμυρό προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Η τοπική κοινωνία εκφράζει φόβους ότι το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στην περιοχή οδηγείται προς οριστικό λουκέτο. «Είναι φανερό ότι μία τέτοια εξέλιξη θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα της Νέας Αγχιάλου, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι εξυπηρέτησης των κατοίκων», αναφέρουν ο κ. Κοπάνας και η κ. Πυργάνη – Παρασκευοπούλου, ζητώντας από τα ΕΛ.ΤΑ. να επαναφέρουν την καθημερινή λειτουργία του υποκαταστήματος και από τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης να αποτρέψουν το ενδεχόμενο κλεισίματος του Ταχυδρομείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου