ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο γνωστός εφοπλιστής για ολιγοήμερες διακοπές

στον-βόλο-γνωστός-εφοπλιστής-για-ολιγ-8978

Ο Θανάσης Λασκαρίδης έδεσε χθες το πρωί το γιοτ του στο λιμάνι

Στιγμές χαλάρωσης και αναψυχής απολαμβάνει στον Βόλο αυτές τις μέρες γνωστός Ελληνας εφοπλιστής. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον Θανάση Λασκαρίδη. Η οικογένειά του είναι πολύ γνωστή από τις δωρεές στο δημόσιο. Μόλις τον Μάρτιο του 2020 χάρισε στο Πολεμικό Ναυτικό πλοίο γενικής υποστήριξης, που ονομάστηκε «Ηρακλής», το οποίο είναι νεότερο σε ηλικία και ισχυρότερο του «Ατλας».

Ο εφοπλιστής βρίσκεται στην πόλη για ολιγοήμερες διακοπές. Είναι μαζί με τον γιο του και μία γυναίκα από χθες το πρωί, οπότε το υπερπολυτελές γιοτ του έδεσε στο λιμάνι του Βόλου, στο σημείο όπου δένουν τα υδροπτέρυγα.

Το γιοτ, με το οποίο ήρθε στον Βόλο από τον Αγιο Κοσμά, μαγνήτιζε τα βλέμματα των Βολιωτών, που έκαναν τη βόλτα τους στην παραλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφοπλιστής θα παραμείνει στην πόλη και σήμερα Κυριακή. Το πρόγραμμα προβλέπει απόπλου του σκάφους αύριο Μ. Δευτέρα, οπότε το πλήρωμα θα χαράξει πλώρη για τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Το σκάφος, με το οποίο ταξιδεύει, είναι το Zaliv III. Είναι σημαίας Μάλτας και ναυπηγήθηκε το 2011 από το ιταλικό ναυπηγείο Mondomarine.

Διαθέτει όλες τις ανέσεις που απαιτούνται για πολυτελή κρουαζιέρα, από μπαρ, τζακούζι, μέχρι και γυμναστήριο.

Επίσης, έχει αρκετό χώρο για έως δώδεκα επισκέπτες σε έξι καμπίνες.

Η χωρητικότητα του γιοτ είναι 80 t DWT και το τρέχον βύθισμά του αναφέρεται ότι είναι 2.8 μέτρα. Το ολικό μήκος του (LOA) είναι 49.36 μέτρα και το πλάτος του είναι 9 μέτρα.

Το Zaliv III είναι στη λίστα του Marine Marketing, με τεράστια ζητούμενη τιμή 25,7 εκατομμύρια δολάρια (22,9 εκατομμύρια ευρώ).

Το σκάφος έχει πλήρωμα επτά Ελληνες και τέσσερις Φιλιππινέζους.

Ο Ελληνας εφοπλιστής λατρεύει να περνά τις διακοπές του με αυτό το σκάφος, αν και έχει στην κατοχή του ένα τεράστιο πλοίο το οποίο χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο ως ερευνητικό για καθαρισμούς παραλιών.

Ο Θανάσης Λασκαρίδης ίδρυσε το Φιλανθρωπικό Ιδρυμα Αθανάσιος Χ. Λασκαρίδης πριν από λίγα χρόνια και η σύζυγός του, Εύη Λάζου, είναι η πρόεδρος. Ο οργανισμός χειρίζεται μια ποικιλία προγραμμάτων που στοχεύουν στην προστασία της θάλασσας εντός και γύρω από την Ελλάδα.

Με αφορμή τον κατάπλου του γιοτ στον Βόλο ειδοποιήθηκαν σχετικώς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, που έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφοπλιστής θα απολαύσει τις φυσικές ομορφιές της πόλης και την ντόπια γαστρονομία και θα αναχωρήσει αύριο Μ. Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Εθνος, ο Θανάσης Λασκαρίδης με τον αδερφό του Παναγιώτη ίδρυσαν την «Laskaridis Shipping Co. Ltd» το 1977, στην οποία δραστηριοποιήθηκαν αρχικά ως ναυλομεσίτες. Το 1978 ίδρυσαν τον όμιλο «Lavinia Corporation» που στη συνέχεια θα στεγάσει πληθώρα εταιρειών ναυτιλιακού ενδιαφέροντος.

Κλείνοντας η δεκαετία του ‘80 διαχειρίζονταν 80 πλοία ψυγεία.

Τα δύο αδέρφια ξεχώρισαν για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Τα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετάνια και King George συγκαταλέγονται στο «χαρτοφυλάκιο» τους, μέσω της εταιρείας «Λάμψα», συμφερόντων Λασκαρίδη.

Ο Πάνος και ο Θανάσης Λασκαρίδης πέρα από ξενοδοχεία έχουν και ποσοστό στην «Αεροπορία Αιγαίου». Το 1999, ο όμιλος Λασκαρίδη αγόρασε την αεροπορική εταιρεία «Cronus» και τον Οκτώβριο του 2001 η εταιρεία συγχωνεύθηκε με την «Aegean» του ομίλου Βασιλάκη, διατηρώντας το 26% του μετοχικού κεφαλαίου.

Τα ναυπηγεία «Astican» στα Κανάρια Νησιά και το «Astander» στη Βόρεια Ισπανία είναι στον έλεγχό τους μαζί με το 95% του στόλου ψυγείων της λετονικής «Riga Transport». Τέλος, η οικογένεια Λασκαρίδη προμηθεύει με πετρέλαιο τις Νήσους Φόκλαντ, περιοχές της Θάλασσας Μπέρινγκ και της Ανατολικής Αφρικής.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου