ΤΟΠΙΚΑ

Νέα σεζόν για το Μουσικό Χωριό

νέα-σεζόν-για-το-μουσικό-χωριό-316565

Ολες οι φετινές εκπαιδευτικές και συναυλιακές δραστηριότητες

Νέα σεζόν για το Μουσικό χωριό στον Άγιο Λαυρέντιο ενώ η ομάδα εργασίας ανακοίνωσε τις εκπαιδευτικές και συναυλιακές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το Μουσικό Χωριό, γνώριμο σε εκατοντάδες μουσικούς και φίλους της τέχνης εδώ και επτά χρόνια, είναι μία από τις μεγαλύτερες μουσικές κοινότητες στην Ευρώπη, ένας θεσμός ελεύθερης ανταλλαγής μουσικών ιδεών και πρωτότυπων εκπαιδευτικών μοντέλων διαμέσου της μουσικής πράξης.

Διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία arTree σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας & Τουρισμού Δήμου Βόλου και τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Φέτος, η εκπαιδευτική δράση του Μουσικού Χωριού εκφράζεται θεματικά μέσα από 12 κατευθύνσεις, οι οποίες στεγάζουν 28 μουσικά εργαστήρια/masterclasses ομαδικής δράσης. Συντονιστές των δράσεων αυτών είναι 52 διεθνείς μουσικοί/εκπαιδευτικοί, καθώς και διάφοροι προσκαλεσμένοι της διοργάνωσης με παρουσία και δράση στο χώρο της ζωντανής δημιουργίας, του χορού, του θεάτρου, του λόγου, της ειδικής αγωγής και της καλλιέργειας του σώματος.

Οι φετινές κατευθύνσεις επικεντρώνονται στις εξής θεματικές: Μουσικοπαιδαγωγικά, σύγχρονη και αυτοσχεδιαζόμενη μουσική, παλιά μουσική, λαϊκός πολιτισμός και Βαλκάνια, Pop culture, Μακάμ πράξη και αυτοσχεδιασμός, μουσική δωματίου, σύνθεση και ερμηνεία, διεύθυνση μουσικών συνόλων, μουσική τεχνολογία και performing arts, χορός και θέατρο, ρύθμιση αγωγή και δεξιοτεχνία και το σώμα του μουσικού. Οι κατευθύνσεις αυτές έχουν δομηθεί, ανάλογα με το βαθμό διάδρασης που παρουσιάζουν μεταξύ τους, σε δύο περιόδους και συγκεκριμένα η πρώτη περίοδος είναι από 18 – 24 Αυγούστου και η δεύτερη από 26 Αυγούστου έως 1 Σεπτέμβρη.

Όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιούνται καθημερινά συναυλίες και αυθόρμητα μουσικά δρώμενα σε κάθε γωνιά του Αγίου Λαυρεντίου ενώ τo αναλυτικό πρόγραμμα κατευθύνσεων, εργαστηρίων και συναυλιών μπορείτε να το κατεβάσετε από την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μουσικού Χωριού (www.music-village.gr).

H διοργάνωση φέτος θα υλοποιήσει νέο σύστημα οικονομικών εισφορών, όπου και θα παρέχονται ειδικές τιμές για νέους, φοιτητές, παιδιά και άνεργους, καθώς και μειωμένο κόστος συμμετοχής για όλους τους ενήλικες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου