ΤΟΠΙΚΑ

Ρεκόρ 300% στα κλιματιστικά!!!

ρεκόρ-300-στα-κλιματιστικά-851206

Σε απίστευτο ρεκόρ έφθασε το φετινό Ιούνη η πώληση κλιματιστικών στην πόλη του Βόλου, καθώς σύμφωνα με επαγγελματίες της περιοχής οι πωλήσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους κ. Κουσκουρίδα και Παπαβασιλείου, υπευθύνους καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών, τα κλιματιστικά που πωλήθηκαν μόνο από τα καταστήματά τους κατά τη διάρκεια του Ιούνη ξεπέρασαν τα 2.200 κομμάτια, αριθμός τριπλάσιος από τα περσινά δεδομένα.
Ο δεκαήμερος καύσωνας του πρώτου μήνα του καλοκαιριού ανάγκασε πολλούς Βολιώτες να σπεύσουν σε καταστήματα της πόλης και να προμηθευτούν τα μαγικά “μηχανήματα” για να τους ανακουφίσουν κατά τη διάρκεια των θερμών ημερών.
“Στο κατάστημά μας ετοιμαζόμαστε από τα μέσα Φλεβάρη για να προλάβουμε τη καλοκαιρινή ζήτηση”, τονίζει στον “Τ” ο κ. Παπαβασιλείου για να προσθέσει: “Πήγαμε πολύ καλά σε πωλήσεις κλιματιστικών τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο. Όμως τον Ιούνιο οι πωλήσεις μας ξεπέρασαν κάθε προσδοκία . Ήταν το κάτι διαφορετικό. Αρκεί να πω ότι το ρεκόρ πωλήσεων πριν 8 χρόνια στο μεγάλο καύσωνα ήταν 94 κομμάτια σε μια μέρα και τώρα φτάσαμε τα 324 σε μια μέρα”!
Αντίστοιχη η κίνηση και στο κατάστημα του κ. Κουσκουρίδα, ο οποίος ενθυμούμενος τον καύσωνα του 1998 σημειώνει: “Τέτοια ζήτηση έχω να δω από το 1998. Μιλούμε για υπερβολική αύξηση στις πωλήσεις, που ξεπέρασε τα δεδομένα εκείνης της χρονιάς. Βέβαια η ζήτηση συνεχίζεται και τώρα, σε πιο ήπιους βέβαια ρυθμούς αλλά συνεχίζεται σε φυσιολογικά όρια”.
Παρ’ όλα ταύτα και οι δύο επαγγελματίες αναμένουν νέο κύμα “πανικού” των καταναλωτών σε ενδεχόμενο νέο καύσωνα, ο οποίος σύμφωνα με τους μετεωρολόγους δε θα αργήσει να έρθει. Οι “τρελές πωλήσεις” ωστόσο των κλιματιστικών, όπως ήταν φυσικό, δημιούργησαν διάφορα προβλήματα στην αγορά, μεταξύ των οποίων και η έλλειψη αιρκοντίσιον. “Δημιουργήθηκαν προβλήματα και σε έλλειψη μηχανημάτων αλλά και στην τοποθέτηση αυτών λόγω της αυξημένης ζήτησης. Να φανταστείτε ότι κατά τη διάρκεια των ημερών του καύσωνα οι τεχνικοί μας αναγκαζόντουσαν να περνούν ακόμη και 8-9 μηχανάκια”, τονίζει ο κ. Κουσκουρίδας.
Τις πρώτες ημέρες του Ιούλη η κίνηση στα καταστήματα κλιματιστικών συνεχίζεται αλλά με φυσιολογικούς ρυθμούς, αν και τα δεδομένα ίσως αλλάξουν τις επόμενες ημέρες σε επερχόμενο καύσωνα. Εντύπωση ωστόσο προκαλεί η άποψη των κυρίων Κουσκουρίδα και Παπαβασιλείου για την επιμονή τους στην πώληση γνωστών και μόνο κλιματιστικών, επώνυμων έστω και ακριβότερων από τα λεγόμενα “no name”. “Προτιμώ να βάζω στο κατάστημα μόνο γνωστές μάρκες, γιατί με ενδιαφέρει η αξιοπιστία προς τον πελάτη” σημειώνει ο κ. Παπαβασιλείου. Οι τιμές των κλιματιστικών ξεκινούν από 400-500 ευρώ για τα “μικρά” των 9BDU, αγγίζουν τα 600 στα 12BDU και ξεπερνούν τα 700-750 στα μεγαλύτερα. “Δε χρησιμοποιούμε κλιματιστικά των 150 και 200 ευρώ, όπως συμβαίνει σε άλλα καταστήματα, διότι θέλουμε να είμαστε εντάξει με τους πελάτες μας”.
Η αγοραστική κίνηση ωστόσο δείχνει να προτιμά τα επώνυμα προϊόντα, παρά τις διπλάσιες τιμές τους από φθηνότερα κλιματιστικά. Αν και δε λείπουν κι εκείνοι που λόγω οικονομικής στενότητας επιλέγουν πιο συμφέρουσες λύσεις, που ίσως να μην είναι και τόσο αξιόπιστες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου