ΤΟΠΙΚΑ

Σε όλα τα ειδικά μαθήματα η νοθεία

σε-όλα-τα-ειδικά-μαθήματα-η-νοθεία-851206

Μεγάλη έκταση λαμβάνει η υπόθεση της βαθμολογικής νοθείας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς πολύ περισσότερα από τα 33 γραπτά που εντοπίστηκαν, και μάλιστα σε άλλα μαθήματα, ενδέχεται να φέρουν παράνομες διορθώσεις στις βαθμολογίες.
Τουλάχιστον 250 γραπτά από το βαθμολογικό κέντρο της Πυλαίας, από όλα τα Ειδικά Μαθήματα και όχι μόνο των Αγγλικών, εμφανίζουν διορθώσεις που έγιναν μετά την αρχική βαθμολόγηση.
Για τα υπόλοιπα γραπτά στα οποία έγιναν εκ των υστέρων διορθώσεις βαθμών, σύμφωνα με τον γγ του υπουργείου Παιδείας Ανδρέα Καραμάνο, δεν υφίσταται παρατυπία εφόσον τα στοιχεία των υποψηφίων δεν είχαν αποκαλυφθεί.
Η κ. Τσοτσόλη στην απολογία της, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ζήτησε από τις 19 καθηγήτριες να αλλάξουν τους βαθμούς στα γραπτά των Αγγλικών, κατονόμασε συγκεκριμένο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ειδικών Μαθημάτων (ΚΕΕΜ) Δ.Γαρίνη, ότι της έδωσε την επίμαχη προφορική «οδηγία-συμβουλή», όπως χαρακτηριστικά την ονομάζει, όχι βέβαια να κάνει πλαστογραφία, αλλά να φροντίσει να μην έχουν μεγάλες αποκλίσεις οι βαθμολογήσεις των γραπτών.

«Κάντε γρήγορα»
Οι δύο καθηγήτριες που έφεραν το θέμα στην επιφάνεια αμφισβητούν ότι τα γραπτά με αλλαγμένες βαθμολογίες είναι μόνο 33 και κάνουν λόγο για πάνω από 100 γραπτά στα οποία οι καθηγητές κλήθηκαν να αλλάξουν τις βαθμολογίες.
Οι δύο καθηγήτριες αποκαλύπτουν ότι οι βαθμολογητές που ήταν παρόντες στο «περιστατικό» το απόγευμα της Παρασκευής 29 Ιουνίου (20 με 25 άτομα) δεν κληθηκαν να καταθέσουν στην ΕΔΕ.
«Τι κάνετε, μην τα ψειρίζετε, γρήγορα βρείτε τη διαφορά των 13 και τελειώνετε» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι τους έλεγε πιεστικά η πρόεδρος του βαθμολογικού κέντρου Πυλαίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου