ΤΟΠΙΚΑ

Σχολικοί υπολογιστές για… κλάματα στα Λύκεια του Βόλου

σχολικοί-υπολογιστές-για-κλάματα-στ-317189

Ο Δήμος το σκέφτεται αναλογιζόμενος το υψηλό κόστος αντικατάστασής τους.

Σε απηρχαιωμένους υπολογιστές κάνουν μάθημα οι περισσότεροι μαθητές Λυκείων του Βόλου , που ζητούν επιτακτικά την αντικατάστασή τους από τους αρμόδιους του Δήμου με Η/Υ νεώτερης γενιάς.

Οι περισσότεροι υπολογιστές χρονολογούνται εδώ και 12- 13 χρόνια και είναι ξεπερασμένοι ως προς τις ταχύτητες τους στο Διαδίκτυο, λέει ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Επιτροπής του Δήμου Βόλου και δημοτικός σύμβουλος Βόλου κ. Γιάννης Κουρτίνας. Τα περισσότερα Λύκεια πιέζουν, όπως λέει, για αναβάθμιση των Η/Υ στα σχολεία, ενώ ο ίδιος πολύ συχνά γίνεται αποδέκτης ανάλογων οχλήσεων και από τους μαθητές που του παραπονούνται ότι οι ταχύτητες που «τρέχουν» οι υπολογιστές στα σχολεία τους είναι ταχύτητες… χελώνας..

Ο κ. Κουρτίνας ενστερνίζεται ότι είναι απόλυτα λογικό το αίτημα των μαθητών των Λυκείων του Βόλου. Από την άλλη ωστόσο διαπιστώνει ότι για να ικανοποιηθεί το συγκεκριμένο αίτημα σε όλες τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ενιαίου Δήμου Βόλου απαιτείται το, κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο, ποσό των 100.000 ευρώ. Χρήματα που δεν είναι εύκολα διαθέσιμα κάτω από τις σημερινές οικονομικές δυνατότητες του Δήμου.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου σημειώνει τέλος ότι η αντικατάσταση των ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι αναγκαία και για ένα ακόμη λόγο. Για να μην υπάρξουν, όπως σημειώνει, προβλήματα στη μετάδοση των θεμάτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Οι ανάγκες σε αίθουσες

Εξάλλου στην καταγραφή των αναγκών σε αίθουσες και σε νέα διδακτήρια προχώρησε όλο το προηγούμενο διάστημα η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου. Ήδη οι ανάγκες έχουν καταγραφεί και θα τεθούν σε διάλογο σε ειδική σύσκεψη που θα γίνει για το σκοπό αυτό την ερχόμενη Τετάρτη στο κτίριο Στρεφτάρη και στην οποία θα συμμετάσχουν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βόλου Απόστολος Παντσάς, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σούλα Μπαρτζιώκα και οι Προϊστάμενοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Παπαϊωάννου και Δοδοντσάκης αντίστοιχα..

Η Επιτροπή θεωρεί ότι πρέπει να κατασκευαστεί μία τουλάχιστον αίθουσα στο Λύκειο Νέας Αγχιάλου καθώς δεν επαρκούν οι αίθουσες προκειμένου να στεγάσουν τον αυξημένο αριθμό μαθητών από το Γυμνάσιο. Ακόμη ο Δήμος έχει καταγράψει μία κατασκευή η οποία είναι καραγιαπί στο Σχολικό Συγκρότημα του Φυτόκου και η οποία μολονότι έχει εμβαδό 1.000 περίπου τ.μ. και το οποίο θα μπορούσε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του σχολικού συγκροτήματος στα εργαστήρια των διαφόρων ειδικοτήτων, εν τούτοις παραμένει αναξιοποίητη εδώ και αρκετά χρόνια λόγω έλλειψης των αναγκαίων πιστώσεων.

Στα αξιοσημείωτα είναι ότι για τη συγκεκριμένη ημιτελή κατασκευή υπάρχει έτοιμη μελέτη αξιοποίησης, ενώ ο Διευθυντής του 2ου ΣΕΚ κατέθεσε έγγραφη πρόταση για την καλύτερη αξιοποίησή της. Επίσης ανάγκες για τη δημιουργία δύο ακόμη αιθουσών, εκ των οποίων η μία θα είναι αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, υπάρχει και στο Λύκειο Αγριάς, ενώ πάντα στην πρώτη γραμμή είναι το χρόνιο αίτημα για την εξεύρεση αιθουσών για τις ανάγκες του 2ου ΕΠΑΛ Βόλου, το οποίο συστεγάζεται με το 5ο Γυμνάσιο Βόλου στο Καρτάλειο, με όποια προβλήματα αυτό συνεπάγεται.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου