ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

To περιαστικό δάσος του Αγίου Γεωργίου
Μεγάλη προσπάθεια καθαρισμού των περιαστικών δασών κάνει ο Δήμος Ιωλκού. Στη φωτογραφία εικονίζεται το περιαστικό δάσος του Αγ. Γεωργίου, το οποίο καθαρίστηκε για να μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος πυρκαγιών.
Η Δημοτική Αρχή της Ιωλκού διεκδικεί πιστώσεις από τα αρμόδια υπουργεία, για να μπορέσει να αναλάβει το έργο του καθαρισμού στα δάση της Γορίτσας, της Επισκοπής και της Αγ. Ειρήνης.

Αρχίζει η προβολή
Αρχίζει οσονούπω η επικοινωνιακή προβολή της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής (ΝΕΤΠ) σε επιλεγμένα ραδιόφωνα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με στόχο να μειωθεί η πιθανολογούμενη μείωση της τουριστικής κίνησης στο Πήλιο, που αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι είναι της τάξεως του 15% σε σύγκριση με πέρυσι…
Α.Τ.

Το απαγορευτικό του απόπλου
Χθες το πρωί ήταν μια κρίσιμη μέρα. Λόγω της φωτιάς στη Σκιάθο είχαμε και πάλι απαγορευτικό στον απόπλου του πλοίου για τα νησιά. Δεν είναι λίγοι αυτοί ωστόσο που υπογραμμίζουν για πολλοστή φορά ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν τέτοιες που επέβαλαν το απαγορευτικό του απόπλου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μην μετακινηθούν εγκαίρως προς τη Σκιάθο δυνάμεις πυρόσβεσης και μηχανήματα, τα οποία είχαν κινητοποιηθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Μαγνησίας.
Α.Τ.

Λογική απορία
Ρωτάει και μάλλον έχει δίκιο ο παλιός συνδικαλιστής του Βιοτεχνικού κλάδου κ. Ζήσης Παπαθεοδώρου: “Τι περιμένουμε επιτέλους για να χρησιμοποιήσουμε το νερό του βιολογικού καθαρισμού του Βόλου για λόγους άρδευσης του κάμπου του Βελεστίνου; Μήπως την ερημοποίηση;”. Να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει παλιότερη μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που χαρακτηρίζει την λύση ενδεικνυόμενη. Τέλος για το ίδιο ζήτημα είναι απολύτως περιττό να επισημανθεί ότι χρειάζονται δύο φράγματα στην περιοχή του Βελεστίνου, που θα εμπλουτίσουν τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα. Στέρεψε η Υπέρεια Κρήνη μετά από δυόμισι χιλιάδες χρόνια και μεις ακόμα περιμένουμε. Γιατί;
Χ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου