ΤΟΠΙΚΑ

Σε απόγνωση οι συνταξιούχοι

σε-απόγνωση-οι-συνταξιούχοι-30317

Φωνή διαμαρτυρίας κατά της ακρίβειας υψώνουν οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας, ζητώντας την προστασία της δημόσιας υγείας και τη διασφάλιση καλύτερων συνθηκών ζωής για τις οικογένειές τους. Ενώνοντας τη φωνή τους, με κοινό αίτημα τη βελτίωση της καθημερινότητας τους, συμμετέχουν στην πανθεσσαλική συγκέντρωση που διοργανώνεται την ερχόμενη Τρίτη 12 Απριλίου στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και στην πορεία που θα ακολουθήσει στους δρόμους της πόλης.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με την ανοχή και την αντοχή τους να έχουν εξαντληθεί, οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας αναμένεται να δώσουν δυναμικά το «παρών» στην κινητοποίηση, με τις συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας να απευθύνουν σχετικό κάλεσμα στα μέλη τους.

Σε απόγνωση οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας, ζητούν να δοθούν άμεσα λύσεις στα ζωτικής σημασίας προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως υπογραμμίστηκε στη συνέντευξη Τύπου χθες στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Εκπρόσωποι τοπικών σωματείων ανέπτυξαν τις θέσεις, τα αιτήματα και τα προβλήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους, με την Παρασκευή Ευθυμίου πρόεδρο των συνταξιούχων του δημοσίου να κάνει λόγο για «ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες», τις οποίες προκαλούν η ακρίβεια και η υπέρογκη φορολογία, ζητώντας, μεταξύ άλλων, την επαναφορά των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων. Απευθυνόμενη στους συνταξιούχους, τους κάλεσε να συμμετάσχουν, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να βελτιωθούν παράλληλα οι υπηρεσίες υγείας».

Παίρνοντας τον λόγο ο εκπρόσωπος του Σωματείου Συνταξιούχων ΑΓΕΤ Τάσος Τσουκαλάς, υπογράμμισε, από την πλευρά του, τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι συνταξιούχοι, με το εισόδημά τους να συρρικνώνεται και την ακρίβεια να συνθέτει μια ασφυκτική κατάσταση, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ – ΤΣΑ) Ευάγγελος Παπακυπαρίσσης εξέφρασε τη δυσφορία του για τις περικοπές στις συντάξεις, ερήμην των άμεσα ενδιαφερομένων, καλώντας τους συνταξιούχους να δώσουν ηχηρό «παρών» στην κινητοποίηση.

Στα προβλήματα του κλάδου επικεντρώθηκε, στη συνέχεια, ο πρόεδρος των συνταξιούχων εμπόρων της Μαγνησίας Γιάννης Γεωργακόπουλος, αναφερόμενος στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι συνταξιούχοι. «Αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο για μας, τα παιδιά και τα εγγόνια μας και παράλληλα για όλο τον κόσμο» είπε, καλώντας τους συνταξιούχους εμπόρους να συμπαραταχθούν στην κοινή προσπάθεια.

Στη δυναμική συμμετοχή των συνταξιούχων στην απεργιακή κινητοποίηση της περασμένης Τετάρτης αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας, ενώ σημείωσε ότι «καλούμαστε να δώσουμε τη μάχη για τα αυτονόητα». Εκφράζοντας την αγωνία του για «τα νοικοκυριά που παγώνουν» και το «ηλεκτροσόκ» που προκαλούν οι αυξήσεις σε καύσιμα, ενέργεια και αγαθά, κάλεσε τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στη νέα κινητοποίηση.

Κοινά τα αιτήματα των συνταξιούχων της Μαγνησίας: «Να δοθούν αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις που έχουν περικοπεί, να εκδοθούν άμεσα οι νέες συντάξεις, να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, να γίνει άμεσα πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές ευγηρίας, να καταργηθεί η αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία, να ανακεφαλαιοποιηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και να μην εμπλακεί η Ελλάδα στον πόλεμο».

Με την κινητοποίηση που διοργανώνεται την ερχόμενη Τρίτη, οι συνταξιούχοι απαιτούν να τους αποδοθούν «αυτά που αδίκως μας περικόπτουν για πάνω από δέκα χρόνια και να σταματήσουν οι νέες μειώσεις» όπως υπογραμμίζουν.

Τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν δωρεάν τους συνταξιούχους στη Λάρισα θα αναχωρήσουν την ερχόμενη Τρίτη στις 9 το πρωί από το Δημαρχείο Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου