ΤΟΠΙΚΑ

Θλιβερά το όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα

θλιβερά-το-όσα-συμβαίνουν-στην-ελλάδα-851206

Τη βαθύτατη ανησυχία του για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα, και η οποία περιλαμβάνει πυρκαγιές, εκτροχιασμούς τρένων, προβλήματα στις Πανελλήνιες εξετάσεις κ.λ.π.. εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος.
Ταυτόχρονα ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ήρθε η ώρα για μια νέα κυβέρνηση, μια νέα αλλαγή, μια κυβέρνηση, η οποία θα ξανακάνει το κράτος αποτελεσματικό και θα επαναφέρει το αίσθημα σιγουριάς και αξιοπιστίας στην κοινωνία.
Χαρακτήρισε θλιβερά και πρωτοφανή τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες επαναφέροντας τη φράση “φτάνει πια”, η οποία, όπως τόνισε, εκφράζει σήμερα ακόμα και τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.
Όσα συμβαίνουν σήμερα, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πληγώνουν την Ελλάδα, δεν μας ταιριάζουν και δεν μας αξίζουν. Και αναφέρθηκε στις πυρκαγιές της Πάρνηθας, της Κρήτης και της Σκιάθου, στους νεκρούς αυτών των πυρκαγιών, στην έλλειψη συντονισμού και σχεδίου στην Πυροσβεστική, στην Πολιτική Προστασία και την Αστυνομία, οι οποίες βγαίνουν τραυματισμένες από τον κομματισμό της Νέας Δημοκρατίας.
Αναφέρθηκε, επίσης στους 15 εκτροχιασμούς τρένων σε 9 μήνες χωρίς κανένας να αναλάβει ευθύνη. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στα προβλήματα των πανελλαδικών εξετάσεων, τονίζοντας ότι απαξιώνεται ο αναμφισβήτητα αξιόπιστος θεσμός της πολιτείας. Καταλόγισε επίσης ευθύνες στην υπουργό Παιδείας αλλά και στο υπουργείο και τόνισε ότι βαριά είναι και η πολιτική και ηθική ευθύνη του πρωθυπουργού, ο οποίος είναι και πάλι απών σε μια κρίσιμη καμπή που διέρχεται ο θεσμός. Οι πανελλαδικές εξετάσεις τόνισε δεν μπορούν να είναι αντικείμενο και θύμα κομματικών παιχνιδιών και μικροσυμφερόντων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου