ΤΟΠΙΚΑ

Παζάρι χρυσαφικών σε παράγκα…

παζάρι-χρυσαφικών-σε-παράγκα-318472

Νέα επιτυχής επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου

Τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις διαρρήξεων σε κατοικίες του Βόλου και της Ν. Ιωνίας κατάφεραν να εξιχνιάσουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου μετά την παγίδα που έστησαν σε τέσσερις αθιγγάνους από τη Ν. Ιωνία και δύο από την Αθήνα.

Οι μεν πρώτοι είχαν στα χέρια τους κλοπιμαία κοσμήματα μεγάλης αξίας, οι δε δεύτεροι -επαγγελματίες του είδους- έρχονταν από Αθήνα για να αγοράσουν τα χρυσαφικά και να τα προωθήσουν είτε για λιώσιμο, είτε για τις βιτρίνες ακριβών κοσμηματοπωλείων στην Ιταλία και την Τουρκία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και της νέας επιτυχίας της τοπικής αστυνομίας παρουσίασαν σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Δημ. Κατσίκας και ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου Γιάν. Τόλιας.

Το ραντεβού της τελευταίας αγοραπωλησίας κλοπιμαίων χρυσαφικών -οι Αθηναίοι είχαν έρθει τουλάχιστον άλλες δύο φορές τον τελευταίο μήνα στο Βόλο για αγορά- δόθηκε προχθές το βράδυ σε παράγκα του Αλιβερίου.

Δύο ώρες και πλέον χρειάστηκαν οι τέσσερις μέχρι να κλείσουν τη συμφωνία, καθώς οι Αθηναίοι, οι οποίοι όπως προέκυψε λειτουργούσαν με άκρως επαγγελματικό τρόπο, εξετάζοντας ένα προς ένα τη γνησιότητα των χρυσαφικών, αλλά και τα καράτια τους.Μαζί τους είχαν όλα τα σύνεργα, όπως ειδικούς διαλύτες ακόμη και τη γνωστή ως «πέτρα της αλήθειας» για να τσεκάρουν ό,τι επρόκειτο να αγοράσουν.

Όταν με το πουγκί γεμάτο χρυσαφικά πήραν το δρόμο της επιστροφής με την πολυτελή ΒΜW, αφού είχαν πληρώσει 24.900 ευρώ, αρνήθηκαν να σταματήσουν σε σήμα αστυνομικών, οι οποίοι τους είχαν στήσει μπλόκο και ακολούθησε καταδίωξή τους στην ΠΑΘΕ μέχρι τον Αλμυρό, όπου ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Τα χρυσαφικά βάρους ενός κιλού τα είχαν καταχωνιάσει στο ηχείο του αυτοκινήτου, όπως διαπιστώθηκε. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προχώρησαν στη συνέχεια στη σύλληψη των άλλων δύο αθιγγάνων στο Αλιβέρι.

Συγκεκριμένα, μετά την συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 35, 27, 30 και 24 ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί, ηλικίας 30 και 24 ετών αντίστοιχα, διέπραξαν κατά το χρονικό διάστημα από 24-12-2011 έως 02-04-2012 στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας τις παρακάτω κλοπές – διαρρήξεις:

Πρωινές ώρες της 24-12-2011 στο Βόλο, διέρρηξαν οικία και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά κοσμήματα συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.

Απογευματινές ώρες της 28-02-2012 στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας, διέρρηξαν οικία και αφαίρεσαν χρυσαφικά κοσμήματα, η αξία των οποίων δεν καθορίστηκε από την παθούσα.

Την 03-03-2012 στο Βόλο, διέρρηξαν οικία και αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά κοσμήματα συνολικής αξίας 12.000 ευρώ, ενώ επίσης προκάλεσαν φθορές συνολικού ύψους 1.000 ευρώ.

Απογευματινές ώρες της 03-03-2012 στο Βόλο, διέρρηξαν και αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά κοσμήματα συνολικής αξίας 14.000 ευρώ, ενώ επίσης προκάλεσαν φθορές συνολικού ύψους 1.000 ευρώ.

Μεσημβρινές ώρες της 02-04-2012 στο Βόλο, διέρρηξαν οικία και αφαίρεσαν χρυσαφικά κοσμήματα συνολικής αξίας 2.500 ευρώ.Μέρος των κατασχεθέντων κοσμημάτων αναγνωρίσθηκε από τους παθόντες και τους αποδόθηκε.

Παράλληλα, ερευνάται η προέλευση των υπολοίπων κατασχεθέντων χρυσαφικών που δεν έχουν ακόμη αναγνωρισθεί, καθώς και η συμμετοχή των δραστών και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Η Αστυνομική Διεύθυνση καλεί όσους πολίτες της Μαγνησίας έχουν υποστεί κλοπές – διαρρήξεις στα σπίτια τους, κατά το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον τρέχοντα μήνα, να προσέρχονται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για τυχόν αναγνώριση κλοπιμαίων αντικειμένων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου