ΤΟΠΙΚΑ

Βιώνουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής

βιώνουμε-τις-συνέπειες-της-κλιματική-851206

Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για τον τραγικό θάνατο των τριών εποχικών δασοπυροσβεστών χθες στην Κρήτη.
Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι “φέτος τα καιρικά φαινόμενα ευνόησαν όσο ποτέ άλλοτε την εκδήλωση καταστροφικών πυρκαγιών με αποκορύφωμα αυτή της Πάρνηθας. Ζούμε ήδη τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Οπως φαίνεται, στο εξής θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια νέα συνθήκη που απαιτεί ακόμη περισσότερη εγρήγορση, ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Είναι μια δύσκολη, άνιση μάχη, έχουμε όμως μόνο μια επιλογή: να δίνουμε συνεχώς αυτή τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις”.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωρά με γρήγορα βήματα σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την αποκατάσταση των δασικών εκτάσεων που κάηκαν και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την Πάρνηθα σημείωσε ότι με συντονιστή τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά “προχωράμε τάχιστα σε αναδάσωση ώστε όπου ήταν δάσος να γίνει δάσος ξανά”.
Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι παραμένει σταθερός και αμετακίνητος στόχος η προώθηση και η ολοκλήρωση του μεταρρυθμιστικού έργου και πρόσθεσε “αυτή τη δέσμευση αναλάβαμε έναντι των πολιτών, αυτή είναι η απαίτηση της κοινωνίας και ο κεντρικός γνώμονας της δράσης μας”.
Εχουμε πετύχει ως τώρα πολλά και σημαντικά, είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε “έχουμε πολύ ακόμη έργο μπροστά μας, είμαστε στη μέση ενός δύσκολου και ανηφορικού δρόμου. Συνεχίζουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα”.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι “καμιά σειρήνα δεν θα επιτρέψουμε να μας εκτρέψει από αυτό το δρόμο. Απέναντι σε όλους εκείνους που έχουν επιλέξει να γίνουν πολιτικοί εκφραστές της αντίδρασης και της συντήρησης, του μηδενισμού και της άρνησης, εμείς αντιπαραθέτουμε την αλήθεια του έργου μας. Την αποτελεσματικότητα των δράσεών μας”.
Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι με αισιοδοξία, η οποία θεμελιώνεται στα σημαντικά που έχει επιτύχει η κυβέρνηση, “συνεχίζουμε να ανοίγουμε νέους δρόμους για την κοινωνία και τους πολίτες”. Πρέπει να δίνουμε, τόνισε ο κ. Καραμανλής, όλοι ιδιαίτερη έμφαση και να σκύβουμε με ευαισθησία και με φροντίδα στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Και συμπλήρωσε: “Γιατί εκτός από τις μεγάλες πολιτικές επιλογές, κρίνεται κανείς και από τα θέματα καθημερινότητας που απασχολούν τον κάθε πολίτη. Γιατί ένα τέτοιο θέμα μπορεί να είναι μεγάλης σημασίας για αυτόν, την οικογένειά του, τη ζωή του, τα παιδιά του. Δημιουργούμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και τους πολίτες.”
Εισήγηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για θέματα εξωτερικής πολιτικής έκανε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και για το θέμα έλαβαν το λόγο και άλλα μέλη της κυβέρνησης.

Εισήγηση Ντ. Μπακογιάννη
Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στην εισήγησή της στο Υπουργικό Συμβούλιο υπογράμμισε ότι η διεθνής θέση και εικόνα της χώρας είναι ισχυρή και αναβαθμίζεται συνεχώς και τόνισε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζεται από όλους ως μια σοβαρή, αξιόπιστη και με δυναμική προοπτική χώρα.
Η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι “ασκούμε μια πραγματική πολυδιάστατη και πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική που έχουμε εμπλουτίσει με νέα πεδία δράσης, όπως η οικονομική, η αναπτυξιακή και η δημόσια διπλωματία”.
Υπό το άγχος της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να άγεται από τις εσωτερικές του ανάγκες, να επιδίδεται σε ασκήσεις άσκοπου εντυπωσιασμού. Εμείς με αίσθημα ευθύνης δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο”.
Σε ό,τι αφορά την ΕΕ, η κα Μπακογιάννη χαρακτήρισε θετικό βήμα τον πρόσφατο συμβιβασμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αν και, όπως είπε, δεν ικανοποίησε σε απόλυτο βαθμό τις ελληνικές επιδιώξεις.
Απαράβατη προϋπόθεση, είπε η κα Μπακογιάννη, για να κλείσει η παρένθεση της ευρωπαϊκής αβεβαιότητας, είναι να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και ως προς την ουσία και ως προς τα χρονοδιαγράμματα για την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής συνταγματικής συνθήκης.
Η υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι για τις μελλ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου