ΤΟΠΙΚΑ

Στην Επιθεώρηση Εργασίας για τα δεδουλευμένα τους…

στην-επιθεώρηση-εργασίας-για-τα-δεδου-851206

Στην Επιθεώρηση Εργασίας θα καταφύγουν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα οι εργαζόμενοι του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου σε περίπτωση μη ικανοποίησης του αιτήματος της καταβολής των δεδουλευμένων, σύμφωνα με το ψήφισμα που κοινοποίησαν στους αρμόδιους φορείς. Η προθεσμία καταβολής των οφειλομένων είναι, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση που ελήφθη κατά την διάρκεια πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης, η σημερινή μέρα, 13η Ιουλίου και εφόσον δεν ικανοποιηθεί το κοινό αίτημα, οι εργαζόμενοι του Καλλιτεχνικού θα αποφασίσουν την Δευτέρα, ποια περαιτέρω βήματα θα ακολουθήσουν. Στo κοινό ψήφισμα, οι εργαζόμενοι του Καλλιτεχνικού αναφέρουν μεταξύ άλλων:“Σε περίπτωση που οι οφειλές σε μισθοδοσία δεν καταβληθούν έως τις 13 Ιουλίου 2007, θα καταφύγουμε στην Επιθεώρηση Εργασίας, προκειμένου να διασφαλίσουμε την καταβολή των δεδουλευμένων μας. Επισημαίνουμε ότι ο ένας και μοναδικός λόγος που μας ωθεί στη λύση αυτή, είναι η άμεση ανάγκη να λάβουμε τους μισθούς μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προσωπικά και οικογενειακά μας έξοδα. Και σε όσους θεωρούν ότι για πρώτη φορά επιμένουμε στην καταβολή των δεδουλευμένων τόσο έντονα, καταθέτουμε ότι πρόκειται για πρώτη φορά από την ίδρυση του Καλλιτεχνικού Οργανισμού, όπου οι καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας είναι τόσο μεγάλες και συνεχίζονται για 4 ολόκληρους μήνες, πρώτη επίσης φορά που δεν λαμβάνουμε σαφείς απαντήσεις από τον Δήμαρχο της πόλης”.

Η απάντηση του Προέδρου του ΚΟΔΒ
Με αφορμή δημοσιεύματα για τις οφειλές προς τους εργαζόμενους του Καλλιτεχνικού Οργανισμού ο πρόεδρος κ. Χρήστος Τσαμπρινός έκανε την παρακάτω δήλωση: «Είναι γεγονός ότι ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός τους Δήμου Βόλου οφείλει δεδουλευμένα στους εργαζομένους. Οι υποχρεώσεις αυτές αναλύονται ως εξής: Α. Προς ωρομίσθιους 1. Μισθοδοσία Μαΐου 43.000 €
2. Μισθοδοσία Ιουνίου και επιδόματα αδείας 65.000 €
Β. Προς αορίστου χρόνου 1. Μισθοδοσία Ιουνίου 65.000 € και 2. Επιδόματα αδείας 35.000 €
Η καθυστέρηση αν και μικρότερη των 4 μηνών, που αναφέρεται στα ρεπορτάζ, οφείλεται στο συνολικό έλλειμμα του 1 εκ. ευρώ του Οργανισμού και στην ανάγκη για ρύθμιση του χρέους 453.000 ευρώ προς το ΙΚΑ που κληρονομήσαμε από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Για την κάλυψη των πιεστικών αναγκών έχουμε καταβάλλει μέχρι σήμερα το ποσό των 440.000 €.
Γίνεται φανερό ότι αν δεν υπήρχαν αυτές οι άμεσες υποχρεώσεις, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα στη μισθοδοσία των εργαζομένων. Συναισθανόμενοι την πιεστικότητα των προβλημάτων των εργαζομένων, αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το πρόβλημα. Σε αυτά τα πλαίσια άλλωστε εντάσσεται και η απόφασή μας για τη σύναψη δανείου, παρά το πολιτικό κόστος μίας τέτοιας ενέργειας. Θα πρέπει όμως όσοι συστηματικά αντιπολιτεύονται τη νέα δημοτική αρχή να αποφασίσουν για ποιο πράγμα θα μας κριτικάρουν: Για το εάν καθυστερούμε τις οφειλές προς τους εργαζόμενους ή για το δάνειο που παίρνουμε για να τους πληρώσουμε;”, επισημαίνει με έμφαση ο πρόεδρος του ΚΟΔΒ.
“Σε ό,τι μας αφορά, συνεχίζει ο κ. Τσαμπρινός, θα αποφύγουμε τον πειρασμό να απαντήσουμε ότι τα προβλήματα αυτά των καθυστερήσεων στις πληρωμές των εργαζομένων παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην ιστορία του Καλλιτεχνικού Οργανισμού. Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερα μπορούν να ανατρέξουν στα επίσημα βιβλία της Οικονομικής Υπηρεσίας και στα πρακτικά του Δ.Σ. του Οργανισμού, για να διαπιστώσουν αντικειμενικά την πραγματικότητα. Και αυτό διότι εμείς είμαστε αντίθετοι στη λογική των συμψηφισμών και του αντιπερισπασμού, όταν ειδικά πρόκειται για τα δικαιώματα των εργαζομένων”.
“Για εμάς, καταλήγει, ισχύει η δέσμευση που επανέλαβε και χθες ο κ. Φοινικόπουλος ότι : «Η σημερινή δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη και θα το πράξει στο ακέραιο να εξασφαλίσει άμεσα, με κάθε νόμιμο τρόπο, τα απαραίτητα για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου