ΤΟΠΙΚΑ

Παρουσίαση του GIS της Νομαρχίας

παρουσίαση-του-gis-της-νομαρχίας-851206

Το επικαιρoπoιημένo Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών (GIS) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Mαγνησίας, όπως αυτό ενημερώθηκε με τα τελευταία απογραφικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, παρουσιάστηκε χθες στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου.
Η παρουσίαση έγινε από τον καθηγητή του τμήματος Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γεώργιο Φώτη και τους συνεργάτες του και κλήθηκαν να την παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν οι Διευθυντές των Υπηρεσιών και άλλοι υπάλληλοι της Νομαρχίας. Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας».
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του συστήματος έγινε συζήτηση, υποβλήθηκαν ερωτήσεις και δόθηκαν διευκρινήσεις πάνω στη δυνατότητα εμπλουτισμού του συστήματος με στοιχεία που αφορούν στις υπηρεσίες της Noμαρχιακής Aυτoδιoίκησης.
Διευκρινίστηκε ότι το Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών έχει ευρύ φάσμα εφαρμογών, ικανό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες κάθε υπηρεσίας ή φορέα και αναφέρθηκαν ενδεικτικά μερικές από τις πολλές εφαρμογές του όπως:
– η παρακολούθηση και διαχείριση υδάτινων πόρων
– η αξιολόγηση περιβαλλοντικών επιδράσεων.
– η καταγραφή στοιχείων παράκτιας ζώνης (Aιγιαλό, παραλία, μαρίνες, οργανωμένες παραλίες, ξενοδοχεία κ.λ.π.)
– η εποπτεία αρχαιολογικών χώρων.
– η καταγραφή αγροτικών εκτάσεων κατά είδος καλλιέργειας και υπολογισμό όγκου σοδειάς.
– Ο σχεδιασμός αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης (φωτιά – πλημμύρα – σεισμός) κ.λ.π.
Οι υπηρεσίες κλήθηκαν να επικοινωνούν με τους αρμόδιους υπαλλήλους του ΓΠΣ για τον εμπλουτισμό του συστήματος με δεδομένα που κρίνουν ότι είναι χρήσιμα για γενική χρήση.
Στην παρoυσίαση ήταν παρόντες ο Αντινομάρχης κ .Δημήτριος Μεργιαλής και ο Eιδικός Σύμβουλος του Νομάρχη κ. Παναγιώτης Παπαδέλλης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου