ΤΟΠΙΚΑ

«Τσουρουφλίζουν» τα κλιμάκια της ΝΑΜ

τσουρουφλίζουν-τα-κλιμάκια-της-ναμ-851206

Εντατικοί όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν είναι οι έλεγχοι που γίνονται από τα Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου που συστήνονται με πρωτοβουλία της Νομαρχίας Μαγνησίας, σε μία προσπάθεια να τηρούνται απαρέγκλιτα όλα όσα προβλέπονται από τον Κ.Ο.Κ. για τα πάσης φύσεως οχήματα, ιδιωτικής και δημόσιας χρήσεως, που κυκλοφορούν στους δρόμους της Μαγνησίας.
«Δεν το κάνουμε για εισπρακτικούς λόγους», σημειώνει για το θέμα ο αρμόδιος Αντινομάρχης Μαγνησίας Νίκος Ντίτορας, που σπεύδει με αυτόν τον τρόπο να απαντήσει στις επικρίσεις που δέχεται η ΝΑΜ ότι «οι έλεγχοι είναι υπέρ το δέον αυστηροί».
Από την άλλοι πλευρά κάποιοι καχύποπτοι σημειώνουν ότι τα συνεργεία συστήνονται για να μπορούν κάποιοι υπάλληλοι που συμμετέχουν στα κλιμάκια να παίρνουν την αποζημίωση που απορρέει από μία τέτοια συμμετοχή, ενώ κάποιοι άλλοι υπογραμμίζουν ότι η συγκρότηση των τριμελών συνεργείων (υπάλληλος της Δ/νσης Συγκοινωνιών, υπάλληλος της ΝΑΜ και της Τροχαίας) δεν είναι και η πλέον ενδεδειγμένη, με αποτέλεσμα, όπως προσθέτουν, οι παραβάσεις που βεβαιώνονται να είναι έξω και πέρα από αυτά που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.
Προς την κατεύθυνση αυτή άλλωστε, όπως προσθέτουν, είναι ενδεικτική η επισήμανση που γίνεται σε έγγραφο του Υπουργείου Μεταφορών (Γενική Διεύθυνση Μεταφορών, Δ/νση Εμπορευματικών Μεταφορών, Τμήμα Οδικών Εμπορευματικών Μεταφορών), το οποίο κοινοποιήθηκε πριν μία εβδομάδα, στις 6.7.2007, στην Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΝΑΜ.
Ειδικότερα στο έγγραφο που υπογράφεται από τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Ελ. Τσάγκα και που έχει ως θέμα: «Έλεγχοι οχημάτων από Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου» σημειώνονται τα ακόλουθα:
«Με αφορμή συνεχείς διαμαρτυρίες ιδιοκτητών οχημάτων ελεγχθέντων από τα μέλη των Μικτών Κλιμακίων Ελέγχου της αρμοδιότητάς σας, παρακαλούμε οι έλεγχοι να επικεντρώνονται στα σημείο που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, οι δε σχετικές διοικητικές κυρώσεις να επιβάλλονται εφόσον αποδεικνύεται καταστρατήγηση αυτών.
Σε περίπτωση διαπίστωσης από το ΜΚΕ ότι η επιβολή κυρώσεων έγινε από εσφαλμένη κρίση των μελών του, η καταλογιστική πράξη μπορεί να ανακαλείται με απόφαση ανάκλησης που θα υπογράφεται από τα μέλη του.
Επίσης παρέχεται η δυνατότητα ένστασης σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3446/06.
Τέλος στις περιπτώσεις που με την προσκόμιση εγγράφων στοιχείων είναι δυνατό να αποδειχθεί η νομιμότητα της μεταφοράς, έστω και αμέσως μετά τον έλεγχο, π.χ. απουσία ισχύοντος Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου ενώ υπάρχει σχετική ένδειξη στην άδεια κυκλοφορίας και σήμανση στην πινακίδα, θεωρούμε ότι είναι σκόπιμο να παρέχεται η ευχέρεια στον οδηγό ή κάτοχο του οχήματος να αποδεικνύει τη νομιμότητα της μεταφοράς».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου