ΤΟΠΙΚΑ

Δύο αιολικά πάρκα στον Αλμυρό

δύο-αιολικά-πάρκα-στον-αλμυρό-851206

Θετικοί ως προς την κατασκευή αιολικών πάρκων στην περιοχή του Αλμυρού φαίνεται να είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης και ο δήμαρχος Βαγγέλης Χατζηκυριάκος σύμφωνα με τη προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Τα δύο αιολικά πάρκα τα οποία πρόκειται να κατασκευαστούν στις θέσεις “Μέγας Λάκκος” και “Πήλιουρας” στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κοκκωτών, σύμφωνα με τον Δήμαρχο θα αποφέρουν οικονομικά οφέλη στο δήμο Αλμυρού.
“Είμαι θετικός ως προς αυτή τη σκέψη και πιστεύω ότι θα ωφεληθεί ο δήμος από αυτή την κίνηση. Ο μοναδικός μου ενδοιασμός όμως είναι στο να γίνουν σταδιακά βήματα, ώστε να μην προχωρήσουμε βεβιασμένα και δημιουργήσουμε προβλήματα στο βουνό, την Όθρυ. Στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο είχαμε διεξοδική συζήτηση για το θέμα μεταξύ των συμβούλων, αλλά και άλλων φορέων που παραβρέθηκαν. Πρόκειται για τη δημιουργία 22 ανεμογεννητριών, για τις οποίες υπάρχει ήδη άδεια”.
Προς το παρόν το κλίμα φαίνεται να είναι θετικό, ενώ ακόμη πιο διεξοδική συζήτηση επ΄ αυτού θα διεξαχθεί μεθαύριο Κυριακή στη λαϊκή συνέλευση που έχει καθοριστεί στο Δ.Δ. Κοκκωτών, ώστε να ακουστούν και οι απόψεις των κατοίκων. “Μετά από αυτή τη συνέλευση θα πραγματοποιήσουμε εκ νέου δημοτικό συμβούλιο για να πάρουμε την τελική απόφαση”, σημειώνει ο δήμαρχος Αλμυρού.
Εκτός των αιολικών πάρκων, στο προχθεσινό συμβούλιο πάρθηκε απόφαση για τη νομιμοποίηση τεσσάρων αλιευτικών καταφυγίων στον Αλμυρό, την Ευξεινούπολη και τον Πλάτανο, τα οποία σύμφωνα με τον κ. Χατζηκυριάκο θα έχουν νομιμοποιηθεί μέχρι τα τέλη του έτους.
Τέλος στη συνεδρίαση της Τετάρτης ελήφθη απόφαση αποδοχής του ποσού των 427.000 ευρώ από το ΠΕΠ Θεσσαλίας για την εκτέλεση του έργου “Αποκατάσταση ΧΑΔΑ του δήμου Αλμυρού, καθώς και για την έγκριση της μελέτης για την “Εσωτερική Οδοποιία” προϋπολογισμού 360.000 ευρώ. Επιπλέον να σημειωθεί ότι ύστερα από κοινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το πρωί της Δευτέρας 16 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ φορέων της πόλης, εθελοντικών ομάδων, ανθρώπων της νομαρχίας και άλλων φορέων της Μαγνησίας για την πρόληψη των πυρκαγιών. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο δημαρχείο του Αλμυρού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου