ΤΟΠΙΚΑ

Η Τζούλια Τσαλίκη στην έκθεση ελιάς

η-τζούλια-τσαλίκη-στην-έκθεση-ελιάς-321237

Την 5η Έκθεση ελαιολάδου και ελιάς που διεξάγεται στο στάδιο Ειρήνης & Φιλίας επισκέφθηκε το Σάββατο η Τζούλια Τσαλίκη. Επισκέφθηκε το Περίπτερο του Δήμου Βόλου, όπου συνομίλησε με τον Αντιδήμαρχο Βόλου Παντελή Πελεκάνο, παραγωγούς και επισκέπτες της έκθεσης και στη συνέχεια παραβρέθηκε στο Φόρουμ των Εμπορικών Επιμελητηρίων ΗΠΑ και ενημερώθηκε για τις ευκαιρίες που υπάρχουν για εξαγωγή των τοπικών μας προϊόντων στις αγορές αυτές και τις μεγάλες δυνατότητες που δίνονται.

Ενδεικτικά αναφέρει ότι παρατηρείται ετήσια αύξηση 7% στην αγορά ελαιολάδου των Ηνωμένων Πολιτειών και η Ελλάδα έχει μόλις το 0,4% αυτής της αγοράς. «Είναι δηλαδή πρακτικά απούσα», σημειώνει η κ. Τσαλίκη και προσθέτει πως ταυτόχρονα δημιουργούνται παράθυρα ευκαιρίας που πρέπει να αξιοποιήσουμε.

«Ωστόσο οι μεμονωμένες προσπάθειες είναι δύσκολο να αποδώσουν. Είναι απαραίτητο να υπάρξουν νέοι εξειδικευμένοι και ευέλικτοι μηχανισμοί προώθησης των εξαγωγών – Εταιρίες Διαχείρισης Εξαγωγών (Export Management Companies) σε τοπικό επίπεδο Νομού ή και Περιφέρειας, ανάλογα με το είδος του προϊόντος και το μέγεθος της παραγωγής», τονίζει η κ. Τσαλίκη και επισημαίνει πως αποστολή των εκπροσώπων του κράτους και της Αυτοδιοίκησης είναι να δρουν ως καταλύτης στην ανάληψη τέτοιου είδους πρωτοβουλιών. Στόχος είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας με εξωστρεφή προσανατολισμό που θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Αυτό είναι το διακύβευμα της νέας εποχής και σε αυτό είμαι αποφασισμένη να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου