ΤΟΠΙΚΑ

Παραδόθηκε τελικά ο 25χρονος για το τροχαίο με εγκατάλειψη

παραδόθηκε-τελικά-ο-25χρονος-για-το-τροχ-109666

Παρουσιάστηκε στην Τροχαία συνοδευόμενος από πληρεξούσιο δικηγόρο

Ανέλαβε ευθύνη τελικά, ο 25χρονος που αναζητούταν από το Τμήμα Τροχαίας Βόλου για το θανατηφόρο δυστύχημα, με θύμα τον 68χρονο Βολιώτη Σπύρο Πεγιούκα, συνταξιούχο επιπλοποιό από το Διμήνι.

Ο νεαρός, ο οποίος είχε εγκαταλείψει τον τόπο του δυστυχήματος μετά το τροχαίο, παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο Τμήμα Τροχαίας Βόλου, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του.

Ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου θα κληθεί σε απολογία, όταν διαβιβαστεί η δικογραφία της υπόθεσης στην Εισαγγελία Βόλου μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής προανάκρισης. Λόγω παρέλευσης αυτοφώρου δεν συνελήφθη, κλήθηκε όμως, να δώσει κατάθεση.

Στο μεταξύ, ο άτυχος 68χρονος κηδεύτηκε την Τετάρτη από τον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού σε κλίμα απέραντης οδύνης.

Ο άτυχος άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα στις 19:57, την Καθαρά Δευτέρα, όταν ενώ επέστρεφε με τρίκυκλο στο σπίτι του στο Διμήνι από την αδερφή του που μένει στη Νεάπολη, το όχημά του παρασύρθηκε από το ΙΧ που οδηγούσε ο 25χρονος.

Η σύγκρουση των δύο οχημάτων που ήταν στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας, ήταν σφοδρή. Ο άτυχος άνδρας εκτοξεύτηκε στο οδόστρωμα και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά σε πολλά μέρη του σώματός του.

Εντούτοις, ο νεαρός δεν σταμάτησε για παροχή βοήθειας, αντίθετα τον εγκατέλειψε αιμόφυρτο και απομακρύνθηκε από το σημείο με τα πόδια, αφήνοντας πίσω το αυτοκίνητό του.

Ο πολυτραυματίας παρελήφθη από πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, εισήχθη στη ΜΕΘ και υπέκυψε στα τραύματά του την Τρίτη τα ξημερώματα.

Το Τμήμα Τροχαίας Βόλου, που άρχισε να λαμβάνει καταθέσεις αμέσως μετά το δυστύχημα, αναζητούσε τον νέο για να τον συλλάβει εντός χρονικού πλαισίου Αυτοφώρου, αφού είχε ταυτοποιήσει τα στοιχεία του. Επισημαίνεται ότι το Αυτόφωρο συμπληρώθηκε την Τρίτη τα μεσάνυχτα.

Εναντίον του νεαρού έχει σχηματισθεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη του τόπου του δυστυχήματος, αδικήματα που τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου