ΤΟΠΙΚΑ

Φρένο στα σενάρια των εκλογών

φρένο-στα-σενάρια-των-εκλογών-851206

Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο είχε χθες το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.
Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό για τη συνέχιση του διαλόγου με την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ για τη μεταρρύθμιση της διοικητικής δομής της χώρας, καθώς την επόμενη εβδομάδα ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί και πάλι με τα προεδρεία τους.
Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε παρουσία και της υπουργού Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη, αφορά τη συνέχεια του διαλόγου με τα κόμματα για την ολοκλήρωση του νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή για την ψήφο των εκτός Επικρατείας Ελλήνων (σ.σ. ομογενών).
Ο κ. Παυλόπουλος απαντώντας σε ερώτηση πότε θα κατατεθεί ο νόμος, επανέλαβε τη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι θα κατατεθεί στη σύνοδο της Βουλής, η οποία θα συγκληθεί μετά τις θερινές διακοπές.
Σε διευκρινιστική ερώτηση εάν ο νόμος θα κατατεθεί μετά ή πριν από τις εκλογές, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι οι όροι που χρησιμοποιούμε έχουν τη σημασία τους και εξήγησε ότι “η σύνοδος σημαίνει ότι η Βουλή συνέρχεται μετά τις διακοπές κανονικά”.
Πρόσθεσε ακόμη, ότι συζητήθηκε και με την κ. Μπακογιάννη να υπάρξει συνεννόηση και με τους εκπροσώπους των κομμάτων, καθώς υπάρχουν αποκλίνουσες απόψεις και παρατηρήσεις στο προσχέδιο, ώστε να καταλήξουμε σε κείμενο αποδεκτό, καθώς απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία για την ψήφιση του νόμου.
Θεωρούμε, είπε ο κ. Παυλόπουλος, ότι τα πολιτικά κόμματα θα επιδιώξουν να βρεθεί ένας κοινός τόπος, γιατί είναι κρίμα να μην εκδώσει η Βουλή τον εκτελεστικό νόμο του Συντάγματος για την ψήφο των εκτός επικρατείας Ελλήνων, καθώς είναι σημαντικό να έχουν οι ομογενείς λόγο για την πολιτική ζωή του τόπου.

Με Ντόρα Μπακογιάννη
Το πρωί ο κ. Καραμανλής είχε κατ ιδίαν συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό την επικείμενη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, καθώς και το ταξίδι που θα κάνει ο κ. Καραμανλής στα τέλη Ιουλίου στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
Η κ. Μπακογιάννη, απαντώντας σε ερώτηση, εάν θα είναι υποψήφια για το κοινοβουλευτικό συμβούλιο, στις εκλογές που θα γίνουν την Παρασκευή στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ότι δεν συζήτησε με τον κ. Καραμανλή για το θέμα και πως η ίδια δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα θέσει υποψηφιότητα.

Υπουργικό Συμβούλιο αύριο
Με θέματα εξωτερικής πολιτικής και θέματα δικαιοσύνης θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή αύριο στις 11 π.μ. το υπουργικό συμβούλιο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου