ΤΟΠΙΚΑ

Πατέρας και γιος ζουν στην εξαθλίωση ~ Διαμένουν σε μισογκρεμισμένο σπίτι

πατέρας-και-γιος-ζουν-στην-εξαθλίωση-δ-120416

Από το ακατάλληλο περιβάλλον είχε απομακρυνθεί πριν από τέσσερα χρόνια 4χρονο αγοράκι, που ζει πλέον με ασφάλεια σε δομή στην Κόνιτσα Ιωαννίνων

Σε άθλιες συνθήκες ζουν τα τελευταία τέσσερα τουλάχιστον χρόνια πατέρας και γιος σε χωριό στην περιοχή του Πηλίου. Περίοικοι περιγράφουν με μελανά χρώματα την κατάσταση, που βιώνουν οι δύο άντρες ζητώντας την παρέμβαση της Πολιτείας για να μπει τέλος στο οικογενειακό δράμα, που εξελίσσεται και άρχισε πριν από το 2018.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, πατέρας και γιος ζουν σε σπίτι- ερείπιο. Οπως αναφέρουν είναι σχεδόν γκρεμισμένο. Τμήματα της οροφής του παλιού σπιτιού έχουν καταρρεύσει, τα κουφώματα και η πόρτα έχουν φαγωθεί με αποτέλεσμα να περνά μέσα από αυτά κρύο, νερό από τη βροχή ακόμη και χώμα όταν φυσάει.

Μοναδικός χώρος στον οποίο μπορεί να απαγκιάσουν με σχετική ασφάλεια ο ηλικιωμένος άνδρας και ο γιος του είναι ένα δωματιάκι μόλις 3Χ3 με ένα μονό κρεβάτι και μία παλιά καρέκλα πολυθρόνα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε μπάνιο ούτε καν τουαλέτα δεν υπάρχει στο σπίτι της οικογένειας που ζει σε πρωτόγνωρες συνθήκες με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Είναι το ίδιο σπίτι, από το οποίο τον Νοέμβριο του 2018 είχε απομακρυνθεί ένα τετράχρονο αγοράκι, με εισαγγελική παρέμβαση, καθώς κρίθηκε ακατάλληλο το περιβάλλον στο οποίο ζούσε. Σήμερα, το 8χρονο παιδί, είναι ασφαλές, σε δομή στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, όπου είχε μεταφερθεί συνοδεία κοινωνικής λειτουργού, μετά από μεγάλη κινητοποίηση κοινωνικών και εισαγγελικών υπηρεσιών, όπως είχε καταγράψει τότε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Οι γονείς του παιδιού έφυγαν και δεν επέστρεψαν στο σπίτι -ερείπιο, στο οποίο έκτοτε απέμειναν ο παππούς και ο θείος του. Κάτοικοι αναφέρουν ότι οι συνθήκες διαβίωσης πατέρα και γιου δεν έχουν καλυτερέψει ούτε στο ελάχιστο. Επιπλέον αναφέρουν διαρκείς εντάσεις, που σηκώνουν το χωριό το πόδι και προκαλούν επέμβαση της αστυνομίας.

Ο γιος, αντιμετωπίζει ψυχιατρικής φύσης προβλήματα και πρόσφατα νοσηλεύτηκε σε κλινική. Όταν προ λίγων ημερών επέστρεψε στο σπίτι, δεν ακολούθησε τη φαρμακευτική αγωγή που προβλέπεται με αποτέλεσμα να γίνεται επιθετικός απέναντι στον ίδιο τον πατέρα του, τον οποίο έβγαλε να κοιμηθεί εκτός σπιτιού.

Η γειτονιά αναστατώθηκε. Περίοικοι έβαλαν τον ηλικιωμένο μέσα στο σπίτι του, ενώ κάλεσαν και την αστυνομία, ωστόσο τονίζουν την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο οικογενειακό δράμα που εξελίσσεται στο κέντρο του χωριού. Όπως λένε επεισόδια δεν είναι πρώτη φορά που σημειώνονται.

Ο δήμαρχος της περιοχής επιχειρεί μέσω κοινωνικών υπηρεσιών και του ευρύτερου οικογενειακού περιβάλλοντος να δώσει λύση στο πρόβλημα για το οποίο κάτοικοι έχουν κάνει αναφορές.

Σήμερα, την οικογένεια αναμένεται να επισκεφθεί εκ νέου κοινωνική λειτουργός, προκειμένου να συντάξει νέα έκθεση προς την Εισαγγελία Βόλου, για να κινηθούν οι διαδικασίες και να μπορέσουν να βρεθούν λύσεις ώστε οι δύο άντρες να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια αλλά και σε συνθήκες ασφάλειας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου