ΤΟΠΙΚΑ

Oμοθυμία για 39 προσλήψεις

oμοθυμία-για-39-προσλήψεις-851206

Από όλες τις δημοτικές παρατάξεις στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου
Με ομοθυμία όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Βόλου συναίνεσαν στην πρόσληψη 39 ατόμων, μόνιμο προσωπικό για την κάλυψη αναγκών στην Καθαριότητα, την Πολεοδομία και τη Γενική Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού.
Ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης επανέλαβε ότι η δημοτική αρχή θα προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, έχοντας ως επίκεντρο της πολιτικής της να σταματήσει η πολιτική εξάρτηση προσωπικού από την εκάστοτε δημοτική εξουσία, γι’ αυτό και όπως τόνισε έχει γίνει συγκεκριμένη καταγραφή των αναγκών που υπάρχουν.
Από την πλευρά του εξάλλου ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βαγγέλης Καπούλας αναφέρθηκε αναλυτικά στις ελλείψεις προσωπικού, καθώς αποχωρούν από την υπηρεσία μέχρι τέλους του χρόνου 16 άτομα λόγω συνταξιοδότησης, αλλά και στο γεγονός ότι προσωρινά και μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ οι ανάγκες θα καλυφθούν από διμηνίτες και το πρόγραμμα μερικής απασχόλησης.

Για το προσωπικό εξάλλου που θα κριθεί ενδεχομένως υπεράριθμο, ο δήμαρχος Βόλου μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο συμφώνησε με τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων ότι θα πρέπει να διοχετευθούν σε θέσεις του Δήμου.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Κ. Μήτρου, που συμφώνησε με τις προσλήψεις, επισήμανε ότι μετά τις αλλαγές που θα προκύψουν από τις συγχωνεύσεις ή καταργήσεις Επιχειρήσεων κι Οργανισμών του Δήμου, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα, ώστε μην προκύψει πρόβλημα υπεραριθμίας, γι’ αυτό και πρότεινε να διερευνηθεί εάν οι υπάλληλοι μπορούν να αξιοποιηθούν μέσα από τις συγχωνεύσεις.

Ο κ. Βούλγαρης από την πλευρά του υπογράμμισε ότι έχει καταγραφεί ήδη όλο το υπάρχον προσωπικό κι έχει ξεκινήσει η διεργασία του νομικού πλαισίου σε τρία επίπεδα: μέσω της μελέτης της ΕΕΤΑ, μέσω της Μελέτης Βιωσιμότητας που πρέπει να έχει συνταχθεί μέχρι 31/10/07 και μέσα από την πιστοποίηση των Επιχειρήσεων, ώστε να προκύψει η νέα διοικητική δομή των επιχειρήσεων.

Παρέμβαση στο θέμα των προσλήψεων έκανε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Δανηλόπουλος, ο οποίος πρότεινε την αντικατάσταση δύο θέσεων Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων αντίστοιχα, με Μηχανικούς Περιφερειακής Ανάπτυξης στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και υπογράμμισε ότι οι απόφοιτοι αυτής της ειδικότητας τυγχάνουν αναχρονιστικής αντιμετώπισης από το Τεχνικό Επιμελητήριο, το οποίο – όπως υποστήριξε – διέπεται από μία πεπαλαιωμένη αντίληψη γι’ αυτό και δεν αναγνωρίζει ως μέλη του τους έχοντες πτυχίο της παραπάνω Σχολής. Με τη θέση του κ. Δανηλόπουλου συντάχθηκαν και οι κ.κ. Στρατηγόπουλος, Παππάς και Πατσιαντάς.

Οι θέσεις που εγκρίθηκαν χθες είναι οι εξής: Στην καθαριότητα 6 θέσεις κλάδου ΔΕ29 οδηγών αυτοκινήτων, 20 θέσεις κλάδου ΥΕ16 εργατών καθαριότητας, 3 θέσεις κλάδου ΔΕ28 χειριστών σαρώθρων.
Για τη διεύθυνση Πολεοδομίας προτείνεται 1 θέση κλάδου ΤΕ3 πολιτικών μηχανικών. Για την διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών από 1 θέση κλάδου ΠΕ διοικητικού, ΤΕ17 λογιστικού και ΔΕ1 διοικητικού.
Για την διεύθυνση προγραμματισμού προτείνεται από μια θέση ΤΕ19 τεχνικών πληροφορικής software, ΤΕ19 τεχνικών πληροφορικής hardware, ΠΕ4 αρχιτεκτόνων μηχανικών με μεταπτυχιακές σπουδές, ΠΕ11 πληροφορικής, ΠΕ3 Πολιτικών Μηχανικών, ΠΕ Οικονομικού με μεταπτυχιακές σπουδές.

Άναψαν τα αίματα για τους ναυαγοσώστες
Ανοιχτή κόντρα με έντονη αντιπαράθεση προκάλεσε στη συνεδρίαση η συζήτηση με αφορμή το θέμα πληρωμής βεβαιωθεισών παραβάσεων του Λιμεναρχείου Βόλου διότι πέρυσι δεν υπήρχαν ναυαγοσώστες στις δημοτικές ακτές.
Ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης επισήμανε ότι η νέα δημοτική αρχή ανέλαβε την πρωτοβουλία και σύστησε την πρώτη Σχολή Ναυαγοσωστών στο Βόλο από την οποία αποφοίτησαν και οι πρώτοι ναυαγοσώστες που πλέον εργάζονται στις οργανωμένες ακτές του Δήμου και κατηγόρησε την προηγούμενη δημοτική αρχή “κάνοντας λόγο για ντροπή” όταν οι κ.κ. Μήτρου και Στρατηγόπουλος παρενέβησαν για να επισημάνουν ότι όλες οι διαδικασίες είχαν ολο

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου