ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά η επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού

ξεκινά-η-επέκταση-του-βιολογικού-καθα-851206

Στην Κοινοπραξία “ΑΚΤΙΣ- ΑΤΕ-ΜΥΒΑ ΑΤΕ” κατοχυρώνεται ο διαγωνισμός για το έργο της επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑΜΒ, καθώς το Δ.Σ. της επιχείρησης ενέκρινε χθες ομόφωνα το πρακτικό τις επιτροπής των ενστάσεων.
Συγκεκριμένα η επιτροπή απέρριψε την ένταση της Μεσόγειος ΑΤΕΕ –Ιθάκη ΑΤΕ με ψήφους 6-1, ενώ απορρίφθηκε και η ένσταση της Envripo systems, επίσης με ψήφους 6-1.
Για τις εταιρίες που αποκλείστηκαν η νομοθεσία προβλέπει ότι έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, χωρίς αυτό όμως να εμποδίζει την εξέλιξη του διαγωνισμού.
Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, όπως τόνισε χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αλέκος Βούλγαρης, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα και άλλες καθυστερήσεις και θα γίνει με το σύστημα μελέτη – κατασκευή.

ΜΑΝΟΣ
Εξάλλου το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να χορηγήσει προσωρινή άδεια σύνδεσης με το δίκτυό της στην εταιρία «Μάνος» για δύο μήνες, εφόσον όμως η εταιρία, όπως έχει δεσμευτεί εγγράφως στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα τηρήσει τις παρακάτω προϋποθέσεις:
– Πληρωμή των οφειλομένων στη ΔΕΥΑΜΒ.
– Μετεγκατάσταση της δεξαμενής καθίζησης εκτός των κτιρίων.
– Προμήθεια των αναγκαίων χημικών, όπως θεϊκού οξέος (H2SO4), τριχλωριούχου σιδήρου (FeCI3) και καυστικού Νατρίου (ΝΑΟΗ), κατασκευή αποθηκευτικών χώρων για τα παραπάνω υλικά, προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία του αναγκαίου δοσομετρικού εξοπλισμού, ανά ζεύγη, ήτοι λειτουργίας και εφεδρικού, καθώς και του εξοπλισμού ελέγχου ΡΗ ανά δοσομέτρηση.
– Εγκατάσταση ηλεκτρομαγνητικού παροχόμετρου στην έξοδο του βιολογικού, εφοδιασμένου με δικλείδες αντιστροφής, ώστε να μην επιτρέπει την αρνητική ροή, σε φρεάτιο.
Εφόσον εκπληρωθούν οι παραπάνω όροι, η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσει στην άρση της φραγής, έχοντας προηγουμένως εγκαταστήσει δειγματολήπτη 24ώρου αναλογικού δείγματος στην έξοδο της Βιομηχανίας προς το δίκτυο και δικλείδα διακοπής της σύνδεσης.
Για να γίνει η άρση της φραγής θα πρέπει να ισχύουν για το διάστημα της προσωρινής δίμηνης άδειας σύνδεσης οι παρακάτω όροι:
– Εκροή αποβλήτων με τα κάτωθι όρια:
COD 4000 mg/l, όριο διακοπής 4.500 mg/l
BOD 2000 mg/l, όριο διακοπής 2.250 mg/l
ΤDS 3500 mg/l, όριο διακοπής 4000 mg/l
Ρ-ΡΟ4 30 mg/l, όριο διακοπής 40 mg/l
Ν-ΝΗ4 50 mg/l, όριο διακοπής 60 mg/l
FOG 50 mg/l, όριο διακοπής 50 mg/l
Τα απόβλητα θα πρέπει να είναι αποχρωματισμένα, και να διοχετεύονται στο δίκτυο με ισοκατανεμημένη παροχή στο 24ωρο.
Στην περίπτωση που δύο ωριαία δείγματα στο 24ωρο υπερβούν τα όρια διακοπής, τότε η προσωρινή σύνδεση παύει να ισχύει και εφαρμόζεται η φραγή της σύνδεσης μετά από 24ωρη προειδοποίηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου