ΤΟΠΙΚΑ

H αμετανόητη Νέα Δημοκρατία

h-αμετανόητη-νέα-δημοκρατία-851206

Το 1991, όταν Υπουργός Πολιτισμού στην τότε Κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν η κόρη του και σημερινή Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, είχε εγκρίνει το ΥΠΠΟ 50.000.000 δραχμές για την τοποθέτηση ηλεκτρονικών υπολογιστών και για σεμινάρια στο Σύνδεσμο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής με πρόεδρο τον περιβόητο Μπαντουράκη, που ήταν φίλα προσκείμενος στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Την ίδια χρονική περίοδο ο τότε Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Σάββας Τσιτουρίδης, χορηγούσε από πιστώσεις του Α΄ ΚΠΣ στο Δήμο Σκιάθου, των 5.000 κατοίκων, 50.000.000 δραχμές για προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης. Την ίδια στιγμή στο Βόλο επιφυλάσσονταν μία δυσάρεστη έκπληξη. Για τον τομέα του Πολιτισμού, με μία ευρεία γκάμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων για τις οποίες τρία χρόνια πριν η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη είχε υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις, η Ντόρα έδωσε μόλις πέντε εκατομμύρια δραχμές. Λίγα περισσότερα, 80.000.000 δραχμές ο τότε Περιφερειάρχης Θεσσαλίας για τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης του Δήμου Βόλου.
Από τότε πέρασαν δεκαέξι χρόνια. Φθάσαμε μόλις προχθές. Στην επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου. Ο Νομάρχης έκανε χθες λόγο για δυσπιστία των υπουργών απέναντι στη ΝΑΜ, αφού όπως τόνισε οι πιστώσεις για αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα θα διατεθούν μέσω των οικείων ΟΤΑ, παρά το διαδημοτικό χαρακτήρα των παρεμβάσεων. Λίγες ώρες αργότερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ο Νο 2 της Ομάδας Πλειοψηφίας Απ. Φοινικόπουλος ήταν κατηγορηματικός και σαφής, όταν οι συνάδελφοί του περιέγραφαν με μελανά χρώματα την δεινή οικονομική θέση του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου: «Όσο ο Βουλγαράκης και αυτή η Κυβέρνηση είναι στην εξουσία, ο Βόλος δεν πρόκειται να δει δεκάρα τσακιστή».
Αναπόφευκτα επομένως οι μνήμες γύρισαν στο παρελθόν, δεκαέξι χρόνια πίσω. Ερωτάται επομένως ο κάθε καλοπροαίρετος πολίτης. Δεν άλλαξε τίποτα σ’ αυτό τον έρμο τόπο; Σ’ αυτή την έρμη τη συντηρητική παράταξη δεν τους είπε κάποιος ότι έχουν καταργηθεί προ πολλού τα «γαλάζια» και «πράσινα» καφενεία;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου