ΤΟΠΙΚΑ

Εμεινε αβοήθητη μετά από κλοπή!

εμεινε-αβοήθητη-μετά-από-κλοπή-132421

Αντιμετώπισε πρωτοφανή αδιαφορία, όταν μετά τα διόδια Μαυρομαντήλας, στη διάρκεια σύντομης στάσης στην εθνική οδό, της άρπαξαν την τσάντα από το ΙΧ

Απερίγραπτη περιπέτεια βίωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Μαγνησίας Σούλα Βακουφτσή, την περασμένη Δευτέρα, ενώ επέστρεφε με το αυτοκίνητό της στον Βόλο από την Αθήνα. Μετά τα διόδια Μαυρομαντήλας και ενώ στη διάρκεια της διαδρομής της έκανε προσωρινή στάση έπεσε θύμα κλοπής.

Γύρω στις 17:00, εκείνης της ημέρας, άγνωστοι δράστες της άρπαξαν την τσάντα από το αυτοκίνητό της που περιείχε όλα τα προσωπικά της αντικείμενα, κάρτες, έγγραφα, χρήματα, αφού πρώτα έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου της με πέτρα. Και, όμως, παρά τα όσα περιέγραφε στη συνέχεια ότι της είχαν συμβεί, έμεινε μόνη στην εθνική οδό, χωρίς χρήματα και κανένας από την αρμόδια εταιρεία διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων και την Αστυνομία δεν τη βοήθησε, ενώ είχε τα διόδια Πελασγίας μπροστά της.

Ποσό μόλις 3,5 ευρώ απαιτούνταν για το αντίτιμο του συγκεκριμένου σταθμού. Ωστόσο, από την εταιρεία Αυτοκινητοδρόμων και από την Αστυνομία τής απάντησαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι και στο ερώτημά της πώς θα φτάσει στον Βόλο της προέτρεψαν να καλέσει οδική βοήθεια. Φυσικά, οδική βοήθεια δεν έφθασε ποτέ, αφού δεν σημειώθηκε ούτε τροχαίο, ούτε βλάβη στο αυτοκίνητο.

Η ταλαιπωρημένη οδηγός συνέχισε τη διαδρομή για Βόλο παίρνοντας το ρίσκο. Στην Πελασγία της ζητούσαν να καταβάλει το αντίτιμο των διοδίων και ενώ εξηγούσε τι της συνέβη έβλεπε μπροστά της κατεβασμένες τις μπάρες και πίσω της ουρά από αυτοκίνητα. Με τη βοήθεια ευαισθητοποιημένων πολιτών κατάφερε τελικά να καταβάλει τα χρήματα και να επιστρέψει σαν να μην είχαν συμβεί αρκετά.

Πώς την έκλεψαν

Είχε σταθμεύσει προσωρινά στο πάρκινγκ 221, όταν δύο άγνωστοι δράστες έσπασαν το τζάμι από το αυτοκίνητό της, πετώντας πέτρα και της άρπαξαν την τσάντα της, ενώ εκείνη έκανε στάση για προσωπική ανάγκη. Για καλή της τύχη, τη βοήθησε Τούρκος οδηγός νταλίκας, που βρισκόταν σε κοντινό σημείο και αντελήφθη το περιστατικό. Ο άνθρωπος έτρεξε και κυνήγησε τους κλέφτες, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν. Την ώρα εκείνη τους έπεσε το κινητό από την τσάντα που είχαν κλέψει και έτσι η κ. Βακουφτσή πήρε πίσω το κινητό της.

Με τη βοήθεια του Τούρκου απευθύνθηκε στις αρμόδιες αρχές για βοήθεια. Στην πορεία ενημερώθηκε ότι υπάρχει σπείρα που διαπράττει συνεχώς κλοπές σε βάρος των χρηστών του αυτοκινητοδρόμου. Παρ’ όλα αυτά, ο Γολγοθάς ήταν ακόμη μπροστά της.

Αγανακτισμένη και εξοργισμένη τόσο για την κλοπή, αφού οι χρήστες του αυτοκινητοδρόμου θα πρέπει να προστατεύονται, όσο και για την έλλειψη υπευθυνότητας και στοιχειώδους ανθρωπιάς που αντιμετώπισε, η κ. Βακουφτσή διαμαρτυρήθηκε.

Αναλυτικά σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα εξής:

«Συνήθως δεν αναρτώ προσωπικά, αλλά αυτό δεν το χωρά ο νους μου. Χθες επιστρέφοντας από Αθήνα μέρα μεσημέρι και μετά τα διόδια Μαυρομαντήλας στο πάρκινγκ 221 σταμάτησα για προσωπική ανάγκη.

Σε κλάσματα δευτερολέπτου δύο άτομα έσπασαν το αυτοκίνητό μου και με έκλεψαν. Κάλεσα από το S.O.S. την εταιρεία και από το κινητό ενός άλλου οδηγού νταλίκας Τούρκου το 100. Μέχρι να έρθουν από την Αστυνομία και από την εταιρεία πέρασαν 40 λεπτά.

Δυστυχώς, απάντηση δεν πήρα σε αυτά που τους έλεγα. Ρωτώ τον υπεύθυνο της εταιρείας, την οποία ενημέρωσα αναλυτικά, η προστασία ποια είναι; Ας μην ξεχνάνε ότι είναι υπεύθυνοι για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν, γι’ αυτό εξάλλου πληρώνουμε και αδρά τα διόδια.

Ζητώ από την εταιρεία τις φωτογραφίες που έβγαλε ο υπάλληλος με την πέτρα, το αυτοκίνητό μου και την περίφραξη που ήταν χαλασμένη στην άκρη και την καταγραφή από τις κάμερες.

Στην ενημέρωση ότι δεν είχα ούτε ένα ευρώ για τα επόμενα διόδια της Πελασγίας η απάντησή τους ήταν να καλέσω οδική βοήθεια και μου έκλεισαν το τηλέφωνο. Τα ίδια μου απάντησε και η ασφάλεια. Ας μου απαντήσει και ο υπουργός Μεταφορών.

Δεν θα το σταματήσω. Εχουν ευθύνη».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου