ΤΟΠΙΚΑ

Ανακοίνωσε τη συμφωνία για το μπάσκετ ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός

ανακοίνωσε-τη-συμφωνία-για-το-μπάσκετ-851206

Νέο ξεκίνημα για το τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού, που από χθες ανακοίνωσε και επίσημα την συμφωνία με τον Κύπριο επιχειρηματία Μιχάλη Κασσάρτο, που αναλαμβάνει την ομάδα. Νόμιμος εκπρόσωπός του θα είναι ο Στάθης Σμύρης, ο οποίος θα έχει το γενικό μάνατζμεντ και θα αναλάβει να οργανώσει το συγκρότημα που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Ηδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές με τους παίκτες του περσινού έμψυχου δυναμικού αλλά και με μεταγραφικούς στόχους.
Προπονητής της ομάδας, όπως είχε γράψει ο «Τ», ανέλαβε ο Γιώργος Τσιότσιος με θητεία στα τμήματα υποδομής της Παναχαϊκής, της ΕΑΠ, του Απόλλωνα Πάτρας και της Ολυμπιάδας, ενώ τεχνικός σύμβουλος θα είναι ο Κύπριος προπονητής Αντώνης Κωνσταντινίδης που έχει δουλέψει στο παρελθόν στον Ολυμπιακό Λευκωσίας.
Ο Κύπριος Μιχάλης Κασσάρτος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ολυμπιακού, είναι επιχειρηματίας, ζει μόνιμα στην Λευκωσία και είναι 45 ετών. Είναι ιδιοκτήτης χρηματιστηριακής εταιρίας με κύρια έδρα την Λευκωσία και με υποκατάστημα στην Γενεύη.

Η πρώτη μεταγραφή
Την πρώτη φετινή μεταγραφή του πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός. Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε αποκτήθηκε ο γκαρντ Φάνης Βουρλούμης. Ο Βουρλούμης είναι 28 ετών, έχει ύψος 1.86 και έχει αγωνιστεί στην Απολλωνιάδα, στην Ολυμπιάδα και στην Παναχαϊκή.
Στα υπόλοιπα μεταγραφικά, ενδιαφέρον υπάρχει για τον Τρικαλινό σέντερ Καλαπανίδα που πέρυσι αγωνιζόταν στην Ιεράπετρα, καθώς και για τους Βολιώτες, Φρουσκλιά, Τσουρέλη και Μπόγδανο. Η περίπτωση του τελευταίου πάντως φαίνεται πως ναυαγεί, αφού έχει καλύτερη οικονομική πρόταση από ομάδα της Α2. Παράλληλα δυσκολία παρουσιάζουν οι παραμονές των Νάνη και Τσώλη, από τους παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ.

Στάθης Σμύρης: «Οργάνωση, μεθοδικότητα, δουλειά»
Το μάνατζμεντ του τμήματος μπάσκετ του Ολυμπιακού, όπως προαναφέρθηκε, ανέλαβε ο Στάθης Σμύρης. Ο κ. Σμύρης έκανε χθες τις παρακάτω δηλώσεις: «Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ιστορία, πέρασαν μεγάλοι παίκτες από δω, όπως οι Μπουντούρης και Λιαδέλης. Περιμένω τον κ. Κασσάρτο να βοηθήσει οικονομικά ο ίδιος αλλά και άλλοι επιχειρηματίες. Είναι πρόκληση για μένα και θα δουλέψω με το τρίπτυχο οργάνωση, μεθοδικότητα, δουλειά. Θέλω ο κορμός να είναι παιδιά του Βόλου. Εχουμε μιλήσει με έξι παίκτες και είναι θετικοί. Υπάρχει μια δυσκολία με τον Μπόγδανο, θα κάνουμε όμως άλλες τέσσερις μεταγραφές».».
Ο Στάθης Σμύρης έχει δουλέψει στην Ολυμπιάδα Πάτρας και στον Μακεδονικό, στο ποδόσφαιρο έχει ασχοληθεί με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, το Χαϊδάρι, την ΑΕΚ και έχει σπουδάσει στην Ιταλία και στη Μίλαν sports management. Οσον αφορά στα καθήκοντά του στον Ολυμπιακό, θα οργανώσει το τμήμα και θα είναι υπεύθυνος για την λειτουργία της ομάδας, το μάρκετινγκ, τις χορηγίες και τις διαφημίσεις. Μάλιστα εντός των επομένων τριών ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα της Εταιρίας που θα διαφημίζεται στο μπροστινό μέρος της φανέλας της ομάδας.

Η διοικούσα επιτροπή
Η διοικούσα επιτροπή του μπάσκετ ανακοινώθηκε χθες και αποτελείται από τους Μιχάλη Κασσάρτο που θα είναι ο υπεύθυνος τμήματος, τον Γιώργο Κουσιαρή, υπεύθυνο οικονομικών, τον Γιάννη Καραθάνο που αναλαμβάνει χρέη γενικού αρχηγού και υπεύθυνου Τύπου και τον Αντώνη Ξηρό ως νομικό σύμβουλο.

Στις 19/9 τζάμπολ με κύπελλο
Στις 19 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για τον Ολυμπιακό από τον θεσμό του κυπέλλου, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής θα ξεκινήσει στις 30 του ίδιου μήνα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου