ΤΟΠΙΚΑ

Εκρηξη σε υπόγειο της Χαλυβουργίας

εκρηξη-σε-υπόγειο-της-χαλυβουργίας-324584

Εκρηξη σε υπόγειο του εργοστασίου της Χαλυβουργίας στο Βελεστίνο όπου γίνεται η αποσκωρίωση προκαλεί «κατόπιν εορτής» ανοιχτή αντιπαράθεση και δημόσια κόντρα μεταξύ του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» με του σωματείου εργαζομένων στη Χαλυβουργία και το ΕΚΒ.

Το περασμένο Σάββατο λίγο πριν τα μεσάνυχτα σημειώθηκε έκρηξη ευτυχώς μικρής ισχύος σε υπόγειο όπου γίνεται σύμφωνα με τους εργαζόμενους αποσκωρίωση. Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας και το Συνδικάτο Μετάλλου κατήγγειλαν χθες το γεγονός επικρίνοντας το σωματείο και το ΕΚΒ ότι απέκρυψαν το συμβάν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της επιχείρησης.

Το σωματείο των εργαζομένων ωστόσο από την πλευρά του και δια στόματος του προέδρου Θεόδωρου Γκλαβίνη διαψεύδει το ΠΑΜΕ, καθώς αφενός η Επιθεώρηση Εργασίας ενημερώθηκε την Δευτέρα το πρωί και έγινε αυτοψία, ενώ παράλληλα όσον αφορά στους «ισχυρισμούς περί τραυματισμών» από το σωματείο επισημαίνεται ότι πράγματι ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε, όχι όμως εξαιτίας της έκρηξης αλλά επειδή χτύπησε στον ώμο στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί από το χώρο γιατί τρόμαξε. Προληπτικά μάλιστα μετέβη στο Νοσοκομείο, επέστρεψε όμως στο σπίτι του και βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.

Σε διαφορετικό ύφος το Συνδικάτο Μετάλλου και το ΠΑΜΕ Μαγνησίας σε αντίστοιχες ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν ως εργοδοτικό το σωματείο, ενώ επικρίνουν και το ΕΚΒ υποστηρίζοντας ότι αποσιώπησε το ατύχημα. Επίσης αναφέρουν ότι είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα ότι η εντατικοποίηση της παραγωγής από τις δουλειές που μεταφέρθηκαν στα εδώ εργοστάσια εξαιτίας της απεργιακής κινητοποίησης των χαλυβουργών στον Ασπρόπυργο και τα λειψά μέτρα συντήρησης, υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο χάριν του κέρδους θα οδηγήσουν σε τραγικές καταστάσεις. Συνεχίζοντας δε αναφέρουν απευθυνόμενοι στους Χαλυβουργούς: «Το ζήτημα της υπεράσπισης της ζωής σας πρέπει να γίνει υπόθεση του καθένα σας με ξεκάθαρο μέτωπο ενάντια στην εργοδοσία τους ξεπουλημένους εργοδοτικούς συνδικαλιστές που είναι διαθέσιμοι για το καθετί, ακόμη και να κουκουλώνουν τα πιο σοβαρά περιστατικά που συμβαίνουν στο χώρο σας για να δείχνουν καλό πρόσωπο στο αφεντικό τους. Συμπορευτείτε με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Οι θυσίες στο δρόμο της ταξικής πάλης είναι μικρότερες από το να θυσιάσετε τη ζωή σας για τα κέρδη του Μάνεση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου