ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη του Απ. Παπατόλιαστο λιμάνι και το Τελωνείο

επίσκεψη-του-απ-παπατόλιαστο-λιμάνι-κ-325005

Επίσκεψη στο Λιμάνι του Βόλου και το Τελωνείο πραγματοποίησε χθες ο Απόστολος Παπατόλιας, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΟΛΒ κ. Πρίγκο, τη Διευθύντρια του Τελωνείου Βόλου κα Στάμου, τους εργαζόμενους στην κρουαζιέρα, τα σιλό και τις φορτοεκφορτώσεις, καθώς και τους τελωνειακούς υπαλλήλους. Βασικό θέμα των συζητήσεων ήταν η κατασκευή της μαρίνας και η τήρηση των περιβαλλοντικών όρων του Λιμανιού. Ο πρώην Νομάρχης και υποψήφιος Βουλευτής από την επόμενη εβδομάδα, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ότι η έγκριση της μαρίνας βρίσκεται πια σε καλό δρόμο.

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου», δήλωσε ο Απόστολος Παπατόλιας, «για το γεγονός ότι ολοκληρώνεται επιτέλους, με αρκετή καθυστέρηση, μια διοικητική διαδικασία, που σηματοδοτεί παράλληλα και μια νέα ευνοϊκότερη αφετηρία για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση του λιμανιού μας. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας νομαρχιακής μας θητείας, ξεκινήσαμε την προσπάθεια για την εκπόνηση του Master Plan, εκτιμώντας ότι μόνον με έναν σοβαρό στρατηγικό σχεδιασμό θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε αναπτυξιακά το μεγάλο αυτό συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου μας».

Ο κ. Παπατόλιας εξέφρασε παράλληλα την έντονη ανησυχία του για το ζήτημα της τήρησης των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων του Λιμένα. «Δεν είναι μόνο η παροιμιώδης αδράνεια του Υπουργείου», τόνισε ο πρώην Νομάρχης, «που ευθύνεται για το σημερινό αδιέξοδο. Είναι και τα αδικαιολόγητα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια που τέθηκαν στον ΟΛΒ για να συμμορφωθεί, ενώ δεν ήταν εξασφαλισμένη η ροή της χρηματοδότησης για την κατασκευή έργων περιβαλλοντικής προστασίας. Είχαμε από νωρίς επισημάνει αυτό τον κίνδυνο, που οφείλεται στην απρονοησία εκείνων που με τις παρεμβάσεις τους αλλοίωσαν την αρχική απόφαση του Υπουργείου. Τώρα η μόνη λύση είναι να ζητηθεί μια παράταση των ισχυόντων όρων, έως ότου προκηρυχθούν οι συγκεκριμένες δράσεις από το Υπουργείο».

Τέλος ο κ. Παπατόλιας θύμισε ότι «αν για κάποιο λόγο έχουν σήμερα θεσμοθετηθεί επισήμως αυστηροί όροι περιβαλλοντικής προστασίας για το Λιμάνι, είναι χάρη στην επιμονή και τις προσπάθειες της τελευταίας νομαρχιακής αρχής».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου