ΤΟΠΙΚΑ

Δυστυχώς, δεν τα βλέπουμε στον ύπνο μας

δυστυχώς-δεν-τα-βλέπουμε-στον-ύπνο-μας-851206

Παρά το γεγονός ότι έχουν δει πολλά τα μάτια μου, εξακολουθώ ακόμη να… τσιμπιέμαι.
Τσιμπιέμαι να ξυπνήσω, ελπίζοντας ότι δεν συμβαίνουν στην πραγματικότητα αυτά που βλέπω ολοζώντανα και σε πρώτο πλάνο.
Γιατί πώς να παραδεχτώ ότι ζω σε ένα κράτος, όπου μπορούν με κάθε άνεση μερικοί ανεγκέφαλοι «φίλαθλοι» του Ηρακλή να σπάνε τα πάντα στα γραφεία της ομάδας τους και τελικά να βάζουν και φωτιά, όλα δε αυτά να γίνονται σε… ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση;
Δηλαδή πρώτα φθάνουν τα τηλεοπτικά συνεργεία στον τόπο του εγκλήματος και όταν ευαρεστηθούν, ακολουθούν και εκείνοι που είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση της τάξης και την περιουσία ιδιωτών ή φορέων.
Εκείνο που δεν κατέγραψαν οι κάμερες, ούτε θα δείτε στις ειδήσεις των εφημερίδων, είναι η σύλληψη έστω και ενός από τους κρανοφόρους και κουκουλοφόρους «νταήδες» που τα έκαναν γυαλιά-καρφιά και αποχώρησαν με την άνεσή τους.
Τσιμπιέμαι να ξυπνήσω, γιατί δυσκολεύομαι να πιστέψω αυτά που ακούω και διαβάζω ότι συμβαίνουν σε έναν χώρο όπου υποτίθεται ότι διαμορφώνεται το μέλλον ετούτης της χώρας, ετούτου του έθνους, στο χώρο της Παιδείας.
Ότι δηλαδή υπάρχουν «εκπαιδευτικοί» επιφορτισμένοι να διαμορφώσουν τους χαρακτήρες των παιδιών μας, που είναι οι ίδιοι τέτοιοι και τόσο παλιοχαρακτήρες, ώστε έναντι μερικών εκατοντάδων ευρώ, πλαστογραφούν τις βαθμολογίες των γραπτών στις πανελλήνιες εξετάσεις. Που «σφάζουν» εν ψυχρώ κάποιους ικανούς και κοπιάσαντες, για να ευνοήσουν κάποιους που έχουν το μεγάλο… προσόν ότι διαθέτουν γονείς με περίσσευμα πουγκιού και παντελή έλλειψη ήθους. Γονείς που εκπορνεύουν τα παιδιά τους, διδάσκοντάς τα ότι όλα αγοράζονται. Και όλα αυτά με την συνδρομή «παιδαγωγών».
Γιατί λοιπόν όλα αυτά τα παιδιά, εκείνα που αδικήθηκαν γιατί οι γονείς τους δεν μπόρεσαν να πλειοδοτήσουν, αλλά και εκείνα που, έστω και αν ωφελήθηκαν, εισέπραξαν την χυδαιότητα της συναλλαγής και την ευτέλεια εκείνων που θα έπρεπε να είναι πρότυπα και οδηγοί τους, θα είναι αδικαιολόγητα αν ξεσπάσουν; Αν παρασυρθούν στο ρεύμα εκείνων που νιώθουν ότι η κοινωνία στην οποία καλούνται να επιβιώσουν, ανταγωνιζόμενα, έχει τόση σαπίλα, ώστε θεωρούν πως δεν έχουν να κάνουν τίποτε άλλο παρά να καίνε και να σπάνε;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου