ΤΟΠΙΚΑ

Θησαύριζαν στις πλάτες χρηστών που ήθελαν να απεξαρτηθούν

θησαύριζαν-στις-πλάτες-χρηστών-που-ήθ-146483

Σοκάρουν τα ευρήματα της έρευνας που έκαναν οι αρχές αποκαλύπτοντας τη δράση τεσσάρων ημεδαπών, δύο ανδρών και δύο γυναικών, που εκμεταλλευόμενοι χρήστες ναρκωτικών ουσιών που ήθελαν να απεξαρτηθούν, έστησαν παράνομο κέντρο απεξάρτησης «θησαυρίζοντας» στις πλάτες τους.

Το ορμητήριό τους ήταν μία διώροφη μονοκατοικία στα Λεχώνια. Εκεί έκαναν έφοδο οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου και προχώρησαν σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με τις αρχές, δύο από τους δράστες λειτουργούσαν το παράνομο κέντρο απεξάρτησης, ως υπεύθυνοι, έχοντας εκμισθώσει τη διώροφη μονοκατοικία

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες δρούσαν ως βοηθοί τους, χορηγώντας ναρκωτικά δισκία χωρίς ιατρική συνταγή σε 8 «νοσηλευόμενους», στο πλαίσιο υποτιθέμενου προγράμματος θεραπείας. Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων που είχε στη διάθεσή τους.

Η διώροφη μονοκατοικία μισθώθηκε από τους δράστες πριν από δύο μήνες. Από τότε πιθανολογείται ξεκίνησε και η λειτουργία του παράνομου κέντρου απεξάρτησης. Κατά την έρευνα, εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του παράνομου κέντρου οι άλλοι δύο συλληφθέντες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, που βοηθούσαν τους ανωτέρω, έχοντας αναλάβει την χορήγηση ναρκωτικών δισκίων, χωρίς ιατρική συνταγή, σε -8- «νοσηλευόμενους», διαμένοντες στο χώρο, στο πλαίσιο υποτιθέμενου προγράμματος θεραπείας.

Κατασχέθηκαν εκατοντάδες ναρκωτικά χάπια

Κατασχέθηκαν από το εσωτερικό του παράνομου κέντρου απεξάρτησης τα εξής:

-343- ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή και

-3- πιστοποιητικά παρακολούθησης επιμορφωτικών σεμιναρίων εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας επ’ ονόματι των υπευθύνων του παράνομου κέντρου.

Ακολούθως, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία των δύο υπεύθυνων του παράνομου κέντρου στην πόλη του Βόλου, σε Ι.Χ. επιβατικό όχημα, ιδιοκτησίας της γυναίκας, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-3- σφραγίδες με φορολογικά στοιχεία εταιρείας,

-3- μπλοκ τριπλότυπων αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, μερικώς συμπληρωμένα,

-60- ναρκωτικά δισκία,

-1- συνταγή χορήγησης ναρκωτικών,

-1- χάρτινη κάρτα και -1- βεβαίωση για δικαστήριο,

-2- κινητά τηλέφωνα και

το χρηματικό ποσό των -100- ευρώ.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, για τις υπηρεσίες που παρείχαν, οι υπεύθυνοι του κέντρου εισέπρατταν από τις οικογένειες των «νοσηλευόμενων» χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από -400- έως -1.000- ευρώ κάθε μήνα για κάθε νοσηλευόμενο.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι διατηρούσαν ιστοσελίδα μέσω της οποίας διαφήμιζαν τις παρεχόμενες υπηρεσίες του υποτιθέμενου κέντρου απεξάρτησης, χωρίς όμως την αναγραφή της ακριβούς τοποθεσίας του.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες-κατά περίπτωση – για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και άλλων διατάξεων.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου