ΤΟΠΙΚΑ

Έγκριση δημοπράτησης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ

έγκριση-δημοπράτησης-από-τον-περιφερ-325708

Κώστας Αγοραστός: «Στηρίζουμε μέσω του ΕΣΠΑ δομές της εκπαίδευσης»

Στη φάση της υλοποίησης εισέρχεται η κατασκευή Νέου Δημοτικού Σχολείου για τα Καλά Νερά. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε σήμερα την έγκριση δημοπράτησης του ενταγμένου έργου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας «Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών», προϋπολογισμού 2.200.000,00 €, (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Τα Καλά Νερά αποκτούν ένα σύγχρονο και λειτουργικό Δημοτικό Σχολείο. Ως Αιρετή Περιφέρεια να στηρίζουμε μέσω του ΕΣΠΑ δομές της εκπαίδευσης ικανοποιώντας παράλληλα ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων τηςπεριοχής. Βελτιώνοντας τις υποδομές στον τομέα της εκπαίδευσης επενδύουμε στο μέλλον των παιδιών μας. Και το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να είναι διαπραγματεύσιμο»

Το έργο αφορά στην ανέγερση Δημοτικού Σχολείου στην Τοπική Κοινότητα Καλών Νερών του Δήμου Νοτίου Πηλίου, εντός οικοπέδου συνολικού εμβαδού 2.626,03 τ.μ., που πρόσφατα αποκτήθηκε από τον πρώην Δήμο Μηλεών. Το κτίριο θα αποτελείται από τρεις (3) όγκους σε σχήμα Γ και το σύνολο των επιφανειών όλων των ορόφων του συγκροτήματος θα φτάσει τα 1.299,08 τ.μ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να κατασκευαστούν:6 κύριες αίθουσες διδασκαλίας και 4 αίθουσες ειδικής διδασκαλίαςΑίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τραπεζαρία, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριοΓραφείο Δ/σης, Γραφείο Δασκάλων και Ιατρείο – Αναρρωτήριο Βοηθητικοί χώροι (WC – WC AMEA – λεβητοστάσιο – αποθήκη, γενικό αρχείο, χώροι υγιεινής και χώροι κυκλοφορίας κλπ.)

Με την κατασκευή του θα αντιμετωπιστούν οι ανάγκες στέγασης των μαθητών. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Σποράδων που είναι ο Φορέας υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του.

Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 21/02/2012. Δικαιούχος είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και Κύριος του έργου ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

thessaly.gov.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου