ΤΟΠΙΚΑ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

περιοδεια-του-δικτυου-συριζα-στη-μαγν-326029

Την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος και την υπέρβαση της παθογένειάς του για μια αντίστροφη πορεία σε συνθήκες κρίσης ζήτησε χθες από το Βόλο το μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ Γ. Γαβρήλης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι στο ΕΚΒ. Ο κ. Γαβρήλης βρέθηκε στο Βόλο στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Δικτύου Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ. Επισκέφτηκε τους απολυμένους της ΚΟΝΤΙ και είχε επαφές με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στη ΒΕΚ-ΜΕΚ, ενώ το απόγευμα προήδρευσε σε σύσκεψη συνδικαλιστών του Δικτύου στο ΕΚΒ.

Ο συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές, τόνισε ότι πρέπει να καταδικαστούν τα κόμματα των μνημονίων και κάλεσε το εργατικό κίνημα να είναι προετοιμασμένο ώστε τον Ιούνιο να συγκρουστεί μετωπικά με όλα τα αρνητικά στοιχεία που έχουν φέρει τους εργαζόμενους σε δυσχερή θέση.

Προέβλεψε ότι η ανεργία θα ξεπεράσει το 30% τέλος του 2012, ενώ επίσης επισήμανε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει πρόβλημα καταβολής συντάξεων αφού τα ασφαλιστικά ταμεία πλέον έχουν «χτυπήσει κόκκινο».

«Η εφαρμογή των μνημονίων και η υπογραφή του PCI επέφεραν μείωση στις συντάξεις, ελαστικές μορφές απασχόλησης, κατάργηση ΣΣΕ, μείωση μισθών, με το συνολικό πρόσημο να είναι αρνητικότατο» επεσήμανε ο κ. Γαβρήλης, συμπληρώνοντας ότι «το εισόδημα των εργαζομένων δέχεται σφοδρή επίθεση, καταστρατηγείται το δίκαιο των ΣΣΕ, εφαρμόζονται απολύσεις, διαλύονται οι εργασιακές σχέσεις, η δομή και οργάνωση του ασφαλιστικού συστήματος και ισχύουν πλέον οι ατομικές συμβάσεις και η ατομική ευθύνη.

Υπογράμμισε επίσης ότι το εργατικό δίκαιο δεν λειτουργεί πλέον υπέρ των εργαζομένων, αλλά υπέρ των επιχειρήσεων και τόνισε την ανάγκη ανασυγκρότησης δυνάμεων για ανάκτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ πρόσθεσε ότι τα δυο μνημόνια προβλέπουν περικοπές δαπανών, οι οποίες εστιάζονται σε μισθούς δημόσια υγεία, παιδεία κοινωνική ασφάλιση κ.λ.π.

Αναφερόμενος εξάλλου στο συγκεκριμένο μοντέλο εφαρμογής των μέτρων σημείωσε με νόημα ότι το συγκεκριμένο μοντέλο ύφεσης οδηγεί σε βίαιη υποτίμηση και μετατρέπει την Ελλάδα σε λατινικού τύπου χώρα, συνέπεια του φαύλου κύκλου λιτότητας και της νεκρής

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου