ΤΟΠΙΚΑ

ΕΞΙΧΝΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΩΝ «8»

εξιχνιασεισ-και-αλλεσ-δυο-συλληψεισ-τ-326354

Την εξιχνίαση δύο ακόμη ληστειών ανακοίνωσαν χθες ο Αστυνομικός Διευθυντής και ο Διευθυντής Ασφάλειας Βόλου

Το παζλ των στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου βρέθηκε μπροστά σε πολυμελή σπείρα Αλβανών

Yπόθεση πολυμελούς και καλά οργανωμένης συμμορίας ληστών, υπηκόων Αλβανίας, ξετύλιξε η εξιχνίαση προ ημερών των δύο ληστειών σε βάρος του ιχθυεμπόρου και του ιδιοκτήτη τσιπουράδικου στο Βόλο. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, δουλεύοντας συστηματικά και αθόρυβα, κατάφερε να φτάσει σε νέες αποκαλύψεις για τη δράση των επικίνδυνων κακοποιών, που είχαν σπείρει τον τρόμο, θέτοντας σε εφαρμογή τα σχέδιά τους από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Η αξιοποίηση ακόμη και του παραμικρού στοιχείου οδήγησε στην εξιχνίαση άλλων δύο ληστειών, της 82χρονης στη Νταμούχαρη -ήταν το πρώτο θύμα που έβαλαν στο στόχο τους όπως προέκυψε- τον περασμένο Σεπτέμβριο και στη συνέχεια του ηλικιωμένου ζευγαριού στον Άγιο Λαυρέντιο τον Οκτώβριο.

Πίσω από όλες τις ληστείες κρύβεται η ίδια παρέα οκτώ υπηκόων Αλβανίας, οι οποίοι έθεταν σε εφαρμογή τα σχέδια των ένοπλων ληστειών όχι σε βάρος άγνωστων στους ίδιους προσώπων. Είχαν φροντίσει, σε κάθε περίπτωση, πριν τις ένοπλες επιθέσεις να γνωρίσουν τα θύματά τους, είτε ως εργαζόμενοι περιστασιακά σε δουλειές τους είτε με γνωριμίες που επεδίωκαν μέσω τρίτων κοινών γνωστών.

Στην υπόθεση του ιχθυέμπορου, ένας εκ των ληστών ήταν περιστασιακά εργαζόμενός του, στην υπόθεση του ιδιοκτήτη τσιπουράδικου άλλος ήταν φίλος του, ενώ στην περίπτωση της ηλικιωμένης ένας από την επικίνδυνη παρέα την είχε «γνωρίσει», όταν έφτιαξε τα υδραυλικά του σπιτιού της.

Όλοι τους εργάζονταν περιστασιακά σε οικοδομικές ή υδραυλικές εργασίες, αλλά όταν έμειναν από δουλειά… είπαν να βγάλουν το μεροκάματο μπουκάροντας με κουκούλες σε σπίτια πολιτών, βασανίζοντάς τους, τρομοκρατώντας τους και αρπάζοντας τα κομποδέματά τους.

Την αρχή του νήματος της δύσκολης υπόθεσης άρχισαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου να πιάνουν την περασμένη Πέμπτη, με τη σύλληψη 23χρονων υπηκόων Αλβανίας για τη συμμετοχή τους στις ένοπλες ληστείες του ιχθυεμπόρου και του ιδιοκτήτη τσιπουράδικου και έχουν κριθεί προφυλακιστέοι. Για τις δύο ληστείες έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία, αλλά διαφεύγουν της σύλληψης άλλοι δύο συνεργοί τους, ηλικίας 20 και 23 ετών.

Τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας οδήγησαν σε ακόμη τέσσερα μέλη της ίδιας ομάδας, αυξάνοντας τον αριθμό τους συνολικά στους οκτώ. Οι επιθέσεις γίνονταν από δύο ή τρία άτομα της ίδιας παρέας, μετά από συνεννόηση που είχαν μεταξύ τους.

Τις νέες εξελίξεις ανακοίνωσαν χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Δημήτρης Κατσίκας και ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου Γιάννης Τόλιας.

Τους πρόδωσε το όπλο

Χθες αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ενός 28χρονου, ο οποίος απολογείται σήμερα στον Ανακριτή.

Είχε προηγηθεί το προηγούμενο βράδυ η σύλληψη του 30χρονου αδερφού του, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα περίστροφο, διαμετρήματος 0,38mm.

Το πυροβόλο όπλο, όπως διαπιστώθηκε, είχε αφαιρεθεί από την οικία της 81χρονης, κατά τη διάρκεια ληστείας που είχε γίνει σε βάρος της την 21 Σεπτεμβρίου 2011 στην Νταμούχαρη. Από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι δράστες της ληστείας παρέδωσαν στον 30χρονο το όπλο, χωρίς όμως αυτός να συμμετέχει στη διάπραξη της ληστείας.

Το όπλο ήταν κειμήλιο του συζύγου της ηλικιωμένης γυναίκας, ωστόσο, ήταν ενεργό.

Δύο από τους τέσσερις, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι οποίοι αναζητούνται έχουν διαφύγει στην Ιταλία και πιθανότατα ο ένας να είναι νεκρός σε συμπλοκή μετά από ανάλογο αδίκημα.

Ο ένας από τους δύο 23χρονους που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, μαζί με τον 28χρονο που συνελήφθη φέρονται να διέπραξαν τη ληστεία σε βάρος του ιχθυοπώλη, με λεία 8.000 ευρώ. Ο 28χρονος μαζί με τους δύο άλλους Αλβανούς που διαφεύγουν στην Ιταλία, φέρονται να έχουν διαπράξει την ληστεία σε βάρος της ηλικιωμένης στην Νταμούχαρη.

Οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, καθώς παραμένουν ανεξιχνίαστες άλλες τρεις περιπτώσεις ληστειών στη Ζαγορά, τη Δράκεια και τα Λεχώνια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου