ΤΟΠΙΚΑ

Ενεργοποίηση δικαιωμάτων του ΟΣΔΕ για το 2012

ενεργοποίηση-δικαιωμάτων-του-οσδε-γι-327147

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι παραγωγοί για την υποβολή των αιτήσεων

Από χθες Δευτέρα 2 Απριλίου ξεκίνησε για τους παραγωγούς της ΕΑΣ Πηλίου και Βορείων Σποράδων η υποβολή των αιτήσεων της ενιαίας ενίσχυσης για το 2012 και συγκεκριμένα για τα χωριά του Κεντρικού Πηλίου Άνω Βόλος, Άγιος Βλάσιος, Άγιος Λαυρέντιος, Άγιος Γεώργιος, Αγριά, Άλλη Μεριά, Άνω Λεχώνια, Κάτω Λεχώνια, Δράκεια, Κατηχώρι, Πορταριά και Μακρινίτσα, ενώ για τα υπόλοιπα χωριά όπως και για τα νησιά το πρόγραμμα θα βγει μετά το Πάσχα.

Σε ό,τι αφορά τα απαραίτητα δικαιολογητικά, οι παραγωγοί που έχουν κάνει αίτηση ΟΣΔΕ 2011 πρέπει υποχρεωτικά να έχουν Ε9 (για τα ιδιόκτητα), Ενοικιαστήρια (για τα ενοικιαζόμενα) και εάν υπάρχει αλλαγή σε ταυτότητα –βιβλιάριο τραπέζης– εκκαθαριστικό ή ΑΜΚΑ τότε και αυτά φωτοτυπία .

Οι παραγωγοί των νησιών πρέπει υποχρεωτικά πρέπει να φέρουν βεβαίωση μονίμου κατοικίας, ενώ οι παραγωγοί που θα κάνουν για πρώτη φορά ΟΣΔΕ θα πρέπει να έχουν βιβλιάριο τραπέζης, ταυτότητα, εκκαθαριστικό, βιβλιάριο ΟΓΑ (εάν είναι αγρότης), ΑΜΚΑ, Ε9 (για τα ιδιόκτητα) και ενοικιαστήρια (για τα ενοικιαζόμενα).

Εάν οι παραγωγοί είναι σε πρόγραμμα πρέπει να υπάρχει απόφαση ένταξης και βεβαίωση από την ΑΤΕ για το διάδοχο Πρόωρης Συνταξιοδότησης και ειδικά για τα σιτάρια υποχρεωτικά καρτέλες και τιμολόγια.

Οι κτηνοτρόφοι υποχρεωτικά πρέπει να έχουν αντίγραφο του μητρώου εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων, βεβαίωση για Κοινοτικό Βοσκότοπο και βεβαίωση από το Κτηνιατρείο (αιγοπρόβατα – άλογα), ενώ οι παραγωγοί που λαμβάνουν εξισωτική αποζημίωση πρέπει να έχουν υποχρεωτικά βεβαίωση Μονίμου Κατοικίας (με ημερομηνία μέχρι 15-05/2012 και πρωτόκολλο), υπεύθυνη Δήλωση από την Δ.Ο.Υ (εάν δεν υπάρχει εκκαθαριστικό) και εάν υπάρχουν μισθωτές υπηρεσίες βεβαίωση από το ασφαλιστικό ταμείο που να δικαιολογεί το ποσό αυτό.

Τονίζεται πως όλα τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι σε φωτοτυπίες, ενώ αν δεν υπάρχουν όλα η αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή.

Αλλάζει καθεστώς η ΕΑΣ

Εως και τις 7 Απριλίου θα πρέπει οι Πρωτοβάθμιοι Συνεταιρισμοί μέλη της ΕΑΣ Πηλίου να προσκομίσουν στην Ένωση τις Αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων περί συγχώνευσης ή μη προκειμένου να αλλάξει μορφή η Ένωση βάσει του νέου Νόμου περί Συνεταιρισμών. Οι αγρότες – παραγωγοί που δεν είναι μέλη κάποιου Συνεταιρισμού ή αγρότες – παραγωγοί μέλη κάποιου Συνεταιρισμού που δεν συγχωνεύεται με την ΕΑΣ έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν στην Ένωση καταθέτοντας αίτηση εγγραφής μέχρι 30 Απριλίου και πριν την Καταστατική Γενική Συνέλευση του νέου Νομικού Προσώπου για να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι καθώς επίσης και να παραδίδουν τα αγροτικά τους προϊόντα λαμβάνοντας την Συμπληρωματική Επιδότηση των Π.Ο.Π. Το νέο Νομικό Πρόσωπο – Νέος Συνεταιρισμός έχει την υποχρέωση να εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα μέλη – παραγωγούς.

Συγκέντρωση ελαιών και ελαιολάδου

Τονίζεται πως όσοι παράγωγοι θέλουν να παραδώσουν ελιές από κάδες και λάδια περσινής εσοδείας μπορούν να τις φέρνουν στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Πηλίου σε καθημερινή βάση από τις 7:00 π.μ. έως 11:00 π.μ. Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 24280-93572,93963,93009.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου