ΤΟΠΙΚΑ

«Για τους Μεσογειακούς χρειάζεται η στήριξη της κοινωνίας των πολιτών»

για-τους-μεσογειακούς-χρειάζεται-η-σ-851206

Σε ανοικτή εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Δήμο Κάρλας με θέμα τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 μίλησε ο Κώστας Καρτάλης με την ιδιότητα του πρώην Γενικού Γραμματέα Ολυμπιακών Αγώνων. Θέμα της ομιλίας ήταν «Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 – Μεσογειακοί Αγώνες 2013: η προσπάθεια συνεχίζεται για τη Θεσσαλία».
Ο Κώστας Καρτάλης αναφέρθηκε στα οφέλη για τη Μαγνησία από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και επεσήμανε ειδικότερα τις αθλητικές και άλλες υποδομές που κατασκευάσθηκαν στο πλαίσιο ενός ευρύτερου αναπτυξιακού σχεδιασμού, που είχε ως στόχο όχι απλά ο Βόλος και η Νέα Ιωνία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και να αποκτήσουν εφόδια ανάπτυξης για το μέλλον.
Ο Κώστας Καρτάλης επεσήμανε ότι η υποψηφιότητα του Βόλου και της Λάρισας για τους Μεσογειακούς Αγώνες 2013 βασίζεται σε αυτές ακριβώς τις υποδομές, στην επιτυχή ανταπόκριση της πόλης του Βόλου στις ανάγκες της Ολυμπιακής διοργάνωσης, στην προβολή της πόλης στο εξωτερικό, αλλά και στους εθελοντές που ενεργοποιήθηκαν με πάθος, αποδεικνύοντας ότι η κοινωνία των πολιτών του Βόλου υποστηρίζει μεγάλα στοιχήματα που έχουν το δυναμικό να προβάλλουν την πόλη τους και τη χώρα, αλλά και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Στην ομιλία του ο Κώστας Καρτάλης σημείωσε επίσης ότι γεγονότα του μεγέθους των Ολυμπιακών ή Μεσογειακών Αγώνων επιβάλλουν τη συνεργασία των κομμάτων σε όλα τα επίπεδα, ενώ πρότεινε η πρωτοβουλία του αθλητικού συλλόγου Στεφανοβικείου να βρει μιμητές σε όλους τους Δήμους των νομών Μαγνησίας και Λαρίσης, καθώς είναι εξαιρετικά σημαντικό η Διεθνής Μεσογειακή Επιτροπή να διαπιστώσει ότι έχει δημιουργηθεί ένα μαζικό ρεύμα υποστήριξης της διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων 2013 από την ίδια την κοινωνία των πολιτών. Και συμπλήρωσε ότι από τη φιλοξενία των Μεσογειακών Αγώνων 2013 στο Βόλο και στη Λάρισα θα κερδίσει όλη η Θεσσαλία, ενώ ειδικά ο Δήμος Κάρλας θα αποκτήσει σύγχρονες αθλητικές υποδομές (κωπηλατοδρόμιο και σκοπευτήριο), που θα του επιτρέψουν να διεκδικήσει σημαντικά αθλητικά γεγονότα εθνικής και διεθνούς κλίμακας.
Τέλος, ο Κώστας Καρτάλης επεσήμανε ότι η διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων στο Βόλο και στη Λάρισα θα βοηθήσει και στην αναβάθμιση των ίδιων των Αγώνων μέσα από τη σύνδεση του πολιτισμού με τον αθλητισμό και την ανάδειξη της Αργούς ως ενός μοναδικού ιστορικού συμβόλου που ενώνει τη Μεσόγειο από άκρη σε άκρη της.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Κώστας Καρτάλης βραβεύθηκε για την προσφορά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου