ΤΟΠΙΚΑ

Το πείραμα της ΝΑΜ με τον Αλεξ. Ψυχούλη

το-πείραμα-της-ναμ-με-τον-αλεξ-ψυχούλη-851206

Εντυπωσιασμένοι ήταν χθες πολλοί Βολιώτες που παρακολούθησαν την έκθεση του Αλέξανδρου Ψυχούλη στο Κτίριο του Οργανισμού Καπνού. Επιπλέον, όπως τόνιζαν, εντυπωσιάστηκαν από το πλήθος των Βολιωτών που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των διοργανωτών.
Η διοργάνωση της έκθεσης, στο χώρο και στο χρόνο που γίνεται, προσφέρεται για να εξαχθούν χρήσιμα και πολλαπλά συμπεράσματα.
Πρώτον, αποδεικνύεται ότι είναι ορθή η απόφαση της Νομαρχίας να μην πάει σε μία ανακατασκευή του κτιρίου για τη μεταστέγαση στις πρώην αποθήκες νομαρχιακών υπηρεσιών, προκειμένου να γλιτώσει τα ενοίκια μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ κάθε χρόνο. Το νέο κτίριο της ΝΑΜ ορθώς έχει δρομολογηθεί, έστω και μέσω των ΣΔΙΤ, να γίνει στα όρια του περιφερειακού, έξω από το κέντρο της πόλης που πλέον ασφυκτιά.
Η εκδήλωση επίσης ήλθε να δείξει ότι ο κόσμος του Βόλου και της Μαγνησίας γενικότερα διψά για διαφορετικά και εναλλακτικά πράγματα και σε νέους χώρους που μπορούν να αποτελέσουν πυρήνες πολιτισμού. Για πολλά χρόνια, κακώς, η Νομαρχία είχε εκχωρήσει μονοπωλιακά το πεδίο του πολιτισμού στο Δήμο Βόλου. Τώρα φαίνεται ότι στη ΝΑΜ υπάρχουν ιδέες και προτάσεις που μπορούν να αποτελέσουν ένα νέο κεφάλαιο στην παραγωγή τοπικού πολιτισμού, για τον οποίο διψά ο κόσμος. Γιατί καλοί οι δρόμοι, τα κτίρια, τα 4 Χ 4 και η γκλαμουριά στις παραλίες, αλλά χρειαζόμαστε κι’ άλλα πράγματα για να αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο αυτή την πόλη…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου