ΤΟΠΙΚΑ

Οι δραστηριότητες των βουλευτών της Μαγνησίας: Η Ζ. Μακρή

οι-δραστηριότητες-των-βουλευτών-της-μ-851206

Η βουλευτής Μαγνησίας Ζ. Μακρή κατέθεσε την παρακάτω αναφορά προς την Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης για τη διαχείριση της κρίσης μετά την πυρκαγιά στο Νότιο Πήλιο.
Καταθέτω αναφορά υπέρ του αιτήματος, το οποίο έθεσαν η Ένωση Ξενοδόχων και η Ένωση Ενοικιαζόμενων Δωματίων του Νομού Μαγνησίας, όσον αφορά στη διαχείριση της κρίσης που έχει προκύψει στο Πήλιο μετά την πρόσφατη πυρκαγιά.
Το πανέμορφο Πήλιο δέχθηκε πλήγμα στο φυσικό του περιβάλλον από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε κομμάτι του Νότιου τμήματός του.
Δυστυχώς, η δημοσιότητα που έλαβε το θέμα είχε αρνητικό αντίκτυπο στις εξελισσόμενες κρατήσεις για την υψηλή περίοδο, τόσο από το εξωτερικό, όσο και από το εσωτερικό.
Η Ένωση Ξενοδόχων Mαγνησiας, από τη πρώτη στιγμή, σε συνεργασία με ιδιωτικούς φoρείς, τoυριστικά γραφεία εισερχόμενου τουρισμού και την Ένωση Ενοικιαζόμενων Δωματίων Μαγνησίας ανέλαβε πρωτοβουλίες για τη μεταφορά πελατών από τους κοντινούς τoυριστικoύς προορισμούς σε ασφαλέστερους και για την ενημέρωση των πελατών στο εξωτερικό και στο εσωτερικό για τη δυνατότητα που προσφέρουν οι τουριστικοί προορισμοί του Πηλίου για ασφαλή διαμονή, καθώς και για την ενημέρωση ότι η πυρκαγιά δεν επηρέασε το φυσικό περιβάλλον των καλοκαιρινών προορισμών του Νοτίου Πηλίου, όπως Μηλίνα – Χόρτο – Κάλαμο – Λεφόκαστρο – Άφησσο – Καλά Νερά – Mηλιές – Βυζίτσα – Πινακάτες – Άγιο Λαυρέντιo – Κορώπι – Πλατανίδια, ενώ παραμένει ανέπαφο από τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς το υπόλοιπο Πήλιο (ανατολικό, κεντρικό, δυτικό) με τους γνωστούς προορισμούς Χορευτό – Άη Γιάννη – Τσαγκαράδα – Πορταριά – Μακρινίτσα Χάνια και δεκάδες άλλους.
Η εν λόγω Ένωση έχει αναλάβει πρωτοβουλία, επίσης, για άμεση διαχείριση της κρίσης, που δυστυχώς τείνει να πάρει μεγάλες διαστάσεις όχι τόσο λόγω του φαινομένου της πυρκαγιάς, όσο λόγω της έκτασης που έχει δοθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Η Ένωση Ξενοδόχων και η Ένωση Ενοικιαζόμενων Δωματίων του Νομού Μαγνησίας, που είναι και οι κατεξοχήν θιγόμενοι από τις ακυρώσεις που έχουν πρoκύψει, φοβούνται ότι θα προκληθεί απαξίωση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Θα επηρεαστούν αρνητικά τα προγράμματα πληρωμών των επιχειρηματιών της περιοχής, που δεν θα μπορούν, στο εξής, να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τους ασφαλιστικούς και άλλους οργανισμούς.
Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας σε συνεργασία με την Πανελλήνια Oμoσπoνδία Ξενοδόχων ζητάει οικονομική στήριξη, της τάξης των 200.000 ευρώ, προκειμένου να υλοποιήσουν, άμεσα, σχέδιο διαχείρισης κρίσης και να προβούν σε επιθετική πολιτική προβολής με στόχο να ενημερώσουν τους δυνητικούς επισκέπτες του Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου για τις ανεξάντλητες δυνατότητες της περιοχής. Το σχέδιο διαχείρισης κρίσης περιλαμβάνει τη δημιoυργiα newsletters, που θα διατεθούν μέσω επαρχιακών εφημερίδων στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ελλάδας, την επανεκτύπωση των οδηγών της Ένωσης Ξενοδόχων και της Ένωσης Ενοικιαζόμενων Δωματίων, τη δημιουργiα διαφημιστικών σποτ και διαψημίσεων σε τοπικούς ραδιοσταθμούς της ευρύτερης κεντρικής Ελλάδας, τη προώθηση τουριστικών πακέτων σε τουριστικά γραφεία κ.λ.π.
Επίσης, επιθυμούν τη παρέμβασή σας τόσο σε περιφερειακό επίπεδο (Περιφέρεια Θεσσαλίας), αλλά και σε νομαρχιακό επίπεδο (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας), – για τη προβολή του Πηλίου σε αθηναϊκά ΜΜΕ με πανελλαδική εμβέλεια, αλλά και σε διεθνή ΜΜΕ, με στόχο την ενημέρωση ότι η περιοχή μας εξακολουθεί να αποτελεί ασφαλή προορισμό διακοπών.
Θεωρούμε λογικό και δίκαιο το αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Μαγνησίας και της Ένωσης Ενοικιαζόμενων Δωματίων, όσον αφορά στη διαχείριση της κρίσης που έχει προκύψει στο Πήλιο μετά την πρόσφατη πυρκαγιά».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου