ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Αποχώρησε
Εφυγε ενοχλημένη μετά από έντονο διάλογο με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θαν. Νάκο η βουλευτής Μαγνησίας Ροδούλα Ζήση από τη χθεσινή σύσκεψη στις Μηλιές για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές.
Αρκετές φορές οι δύο πολιτικοί έφτασαν στο όριο της «σύγκρουσης», με τον Θαν. Νάκο να αντιδρά έντονα στις επικρίσεις της βουλευτή, όπως όταν εκείνη παρατήρησε ότι στη Λάρισα ελήφθησαν πιο άμεσα τα μέτρα.
Αντέκρουσε ο υφυπουργός Εσωτερικών και η κ. Ζήση επισήμανε ότι «εδώ έχουμε την κυβέρνηση και η αντιπολίτευση πρέπει να κάνει τον έλεγχό της».
Β.Σ.

Δυσαρέσκεια
Πάντως προς το τέλος τα «είπαν» για τα καλά, με τον κ. Νάκο να προκαλεί την κ. Ζήση να θυμηθεί εάν η προηγούμενη κυβέρνηση κινητοποιήθηκε τόσο άμεσα σε ανάλογη περίπτωση.
Η βουλευτής μίλησε για διακωμώδηση και αποχώρησε δυσαρεστημένη για την απουσία, όπως είπε, σεβασμού στους θεσμούς και στο ρόλο τους.
Β.Σ.

1 προς 1.000
Εύστοχη σε άλλο σημείο της χθεσινής σύσκεψης στις Μηλιές ήταν η επισήμανση της βουλευτή Ζέττας Μακρή. Σημείωσε ότι είναι 1 προς 1.000 ευρώ η αντιστοιχία πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών. «Αφού πληρώνουμε, καλό είναι να προλαμβάνουμε καταστάσεις», είπε.
Β.Σ.

Εχει πολλά να πει…
Με ιδιαίτερα έντονο ύφος η Ροδούλα Ζήση κάλεσε τον Γ.Γ. τον ΕΟΤ, ο οποίος ανακοίνωσε ελάχιστα για την ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης στο Πήλιο, να μεταφέρει στην υπουργό Τουρισμού την απαίτηση της Μαγνησίας για αυξημένα κονδύλια. Εμφανίστηκε βέβαιη ότι η κ. Πετραλιά θα κατανοήσει το πρόβλημα και θα εγκρίνει το ποσό που απαιτείται και προειδοποίησε ότι, εάν χρειαστεί, θα πει πολλά για το πιο πλούσιο υπουργείο και τα χρήματα που έχει. «Εάν ακούσει τα ποσά ο κόσμος, θα ανατριχιάσει», ανέφερε και ζήτησε να ανοίξει το «πουγκί» για τους ξενοδόχους και τους τουριστικούς επιχειρηματίες.
Β.Σ.

Απλόχερα
Μπορεί ο ΕΟΤ να έχει «καβούρια στην τσέπη», όμως η Περιφέρεια Θεσσαλίας εμφανίστηκε απλόχερη για χρήματα που θα απαιτηθούν, ώστε να καλυφθούν μεροκάματα όσων βγάλουν οι δήμοι στους δρόμους για περιπολία, προκειμένου να κοπεί ο… βήχας επίδοξων εμπρηστών.
«Πάρτε προσωπικό για παρακολούθηση», ζήτησε ο Περιφερειάρχης από τους δημάρχους, λέγοντας ότι υπάρχουν λεφτά και θα δοθούν.
Β.Σ.

Δεν πρόσφερε τίποτα
Η χθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον Ολυμπιακό Βόλου δεν πρόσφερε τίποτα το σπουδαίο, κάτι που αναμενόταν από την αρχή. Αν δεν επιθυμούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, που είναι οι ιδιοκτήτες των ομάδων, τι να σου κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο, που έτσι κι αλλιώς λίγα γνωρίζει από μπάλα…
Χ.Μ.

Κάτι κινείται
Η χθεσινοβραδινή σύμπραξη της Εστουδιαντίνας και της Συμφωνικής με τη Γλυκερία αποδεικνύει τι αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει η συνεργασία ντόπιων δυνάμεων. Πραγματικά τυχεροί οι Βολιώτες που μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τη συναυλία…
Χ.Μ.

Δεν κλείνουν ψηφοδέλτια
Γνωρίζοντες τα τοπικά πολιτικά πράγματα διαπιστώνουν τελευταία ότι τα δύο μεγάλα κόμματα θα δυσκολευτούν να συμπληρώσουν αξιόμαχα ψηφοδέλτια. Δεν υπάρχουν πρόθυμοι, λένε, γιατί οι εκλόγιμες θέσεις είναι καπαρωμένες. Ας επιστρατεύσουν εθελοντές δασοπυροσβέστες, είναι πιο χρήσιμοι στην εποχή μας…
Χ.Μ.

Προνοητικός
Πάντα προνοητικός ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Δημήτρης Σπανός. Αφού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα που προκάλεσε η πρόσφατη πυρκαγιά στους παραγωγούς της περιοχής, συγκάλεσε χθες το πρωί ευρεία σύσκεψη και ένα- ένα έθεσε όλα τα θέματα, σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση και να δικαιωθούν τα αιτήματά τους.
Το υπόμνημα συντάχθηκε και είναι έτοιμο. Αυτό που προέχει είναι οι λύσεις να δρομολογηθούν άμεσα, διότι διαφορετικά τα πράγματα είναι δύσκολα.
Β.Κ

Κατηφορίζουν
διαρκώς
Στη Θεσσαλία το ΠΑΣΟΚ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, μετά τα ελπιδοφόρα μηνύματα τελευταίων δημοσκοπήσεων που δείχνουν ανάκαμψη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με τις εκλογές του 2004.
Δεν είναι τυχαίο ότι προς αυτή την κατεύθυνση τα «πράσινα στελέχη» κα

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου