Δικαίωμα όλων η αξιοπρεπής σύνταξη

Τελευταία ενημέρωση: 2007-02-02, 00:00:00
"Η ΝΔ , στα τρία χρόνια διακυβέρνησής της, έχει καταφέρει να μειώσει παλιές συντάξεις, να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα ανασφάλειας στο συνταξιούχο σε μια εποχή ακρίβειας, να δημιουργήσει και τεράστια ταλαιπωρία χωρίς σχεδιασμό αλλά και με υποσχέσεις που ποτέ δεν τήρησε. Αλλα έλεγε και άλλα κάνει", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μετά την επίσκεψή του στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών στους Αγίους Αναργύρους, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει και με συναλλασσόμενους και με εκπροσώπους των Σωματείων Εργαζομένων.
"Δεν θα πληρώσει ο συνταξιούχος τα σπασμένα, θα είμαστε κοντά του στα προβλήματά του, όπως και σε μια κοινωνική πολιτική που θα εξασφαλίζει το δικαίωμά του για αξιοπρεπή σύνταξη", κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Στη συνέχεια ο κ.Παπανδρέου, μετέβη στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στους Αγίους Αναργύρους, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Πάρκο, από τους Δημάρχους Αγίων Αναργύρων, Ιλίου και Καματερού, οι οποίοι και το συνδιαχειρίζονται.

Με τον Γκόραν Πέρσον

Χθες, το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ της Σοσιαλιστικής Διεθνούς συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό της Σουηδίας Γκόραν Πέρσον. Στο επίκεντρο της συζήτησή τους βρέθηκαν τα ζητήματα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, η ουσιαστική προσφορά των σοσιαλιστικών και προοδευτικών δυνάμεων στα παγκόσμια προβλήματα και ιδιαίτερα το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Οπως είπε ο κ.Παπανδρέου εκείνο το οποίο συζητήθηκε κυρίως ήταν οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβουν οι σοσιαλιστές για το ζήτημα αυτό. Πολύ καλή χαρακτήρισε τη συζήτηση με τον κ.Παπανδρέου, από τη μεριά του ο κ.Πέρσον, ο οποίος χαρακτήρισε το φαινόμενο του θερμοκηπίου ως ένα από τα πλέον επικίνδυνα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα καθώς έχει επιπτώσεις στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.
Ο κ.Πέρσον υπογράμμισε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να λάβουν γρήγορα και δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου και τόνισε ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί μόνο από τις δυνάμεις της αγοράς αλλά απαιτούνται και πολιτικές.
Ο κ.Πέρσον, τέλος, χαρακτήρισε ιδιαίτερα ικανοποιητική την πρωτοβουλία του κ.Παπανδρέου να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας για το θέμα αυτό στους κόλπους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και τόνισε ότι θα είναι στενή η συνεργασία του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και στα επόμενα χρόνια.
Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
6
=